2014-2015’TE 600 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
2014-2015’TE 600 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK






Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, 2.5 yılda 300 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, “2014-2015 yatırımları da 600 milyon TL’yi bulacak” dedi.
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop il ve ilçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, tüm çalışanları ile şirket hedef ve stratejilerini sürdürülebilirlik ve müşteri memnuniyeti temelinde yenilikçi uluslararası bir kurumsal yapı ile faaliyetlerini sürdürürken, özelleştirme sonrası yaşadığı gelişim bir ulusal televizyonda pazar günleri yayınlanan Yaşayan Ekonomi programında gündeme alındı.
2019 yılında operasyonel ve kurumsal mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi olma yolundaki hedefi doğrultusunda yatırımlarına hız veren YEDAŞ’ın, 2010 yılında özelleştirmeden sonra 2,5 yılda 300 milyon TL’lik yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Türkoğlu, “2014-2015 yatırımları da 600 milyon TL’yi bulacak” şeklinde konuştu.
Nurettin Türkoğlu, şirketin 29 Aralık 2010 yılında özelleştirilmesinden sonra ortaya konan hedeflerin bir bir başarıyla geçildiğini söyledi. Kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi temin etmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen yatırımların tek tek gerçekleştiğini söyleyen Türkoğlu, şunları söyledi: 2016-2020 yıllarını kapsayan üçüncü tarife döneminin çalışmalarına şimdiden başlattık. Master plan, şebeke modelleme dahil olmak üzere tüm yatırım çalışmalarının startı verildi. Gerçek, ölçülebilir verilerle şirketin yatırım değerleri önümüzdeki günlerde EPDK ile paylaşılacağız. Gerekli revizelerle, 2016-2020 yılları arasını kapsayan tarife döneminin planlamasını yapmış olacağız” diye konuştu.
GERÇEK VE ÖLÇÜLEBİLİR YÖNETİM MODELİ
“Özelleştirme, devletin daha sürdürülebilir olma, daha kaliteli ve verimli hizmet sunulması amacıyla seçtiği bir işlemdir” diyen Türkoğlu şunları kaydetti: “Devletin sürdürülebilir olmak adına yaptığı bu hareketten yola çıkarak, müşteri memnuniyeti odaklı bir yönetim modelini seçtik. YEDAŞ, dünyanın ilk 500 şirketinin kullandığı Toplam Kalite Yönetimi Modeli yönetilmekte ve büyük şirketlerin tercih ettiği Balance Card sistemini uygulamaktadır. Amacımız ölçülebilir, şeffaf ve yönetilebilmek olmaktır. YEDAŞ, tüm paydaşlarıyla birlikte bir yön birliği içerisinde ortak sinerji oluşturarak, müşteri memnuniyeti odaklı bir yönetim modeli sergilemektedir.”
“DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”
Genel Müdür Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Son zamanda herkesçe kabul edilen ve ‘Akıllı Şebeke’ olarak adlandırılan tüm bilgi teknolojilerini kullanan YEDAŞ, Avrupa’nın büyük şirketlerinin kullandığı ve Türkiye’de en üst düzeyde SAP kullanıcı olan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketidir. Bizim hedefimiz, 2019 yılında operasyonel ve kurumsal mükemmellik alanında, Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmak. Bu hedef doğrultusunda daha yapacak çok işimiz var. Kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmak ve müşteri memnuniyeti en üst düzeyde tutmak istiyoruz. Avrupalının kullandığı elektriğin aynı şekilde bölgemizde de kullanılması için yatırımlarını gerçekleştiren YEDAŞ, tüm tecrübesi ve bilgisiyle, kısa sürede başaracaktır.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.