3. ULUSAL TOPRAK VE SU KAYNAKLARI KONGRESİ TOKAT’TA DÜZENLENECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tokat Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 22-24 Ekim 2013 tarihleri arasında Gazi Osman Paşa Üniversitesinin işbirliği ile 3.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
3. ULUSAL TOPRAK VE SU KAYNAKLARI KONGRESİ TOKAT’TA DÜZENLENECEK






Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tokat Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 22-24 Ekim 2013 tarihleri arasında Gazi Osman Paşa Üniversitesinin işbirliği ile 3. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi düzenlenecek.
Toprak ve su kaynakları alanında araştırma ve uygulamaların ortak bir platformda sunulması, bu alanda geliştirilen yeni tekniklerin ve yöntemlerin paylaşılması ve karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek kongrede, toprak ve su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve geri kazanılmasına yönelik çalışmaların kongre zemininde ele alınması ve tartışılması kamuoyu açısından yeni açılımlar yapılmasına imkân sağlanacak.
Kongrede 3 adeti çağrılı, 86 tanesi sözlü, 44 tanesi poster olmak üzere toplam 133 bildiri sunulacak. Kongreye, üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden bilim insanlarının yanı sıra, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları, Üretici Birlikleri, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı yetkilileri ile tarım sektörünün diğer temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişinin katılımı bekleniyor. Kongreye Tarım Reformu ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüklerinin yanında, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Enstitüsü ile Türkiye Toprak İlmi Derneği de destek verecek. Kongrenin değeri tartışılmaz olan toprak ve su gibi son derece önemli ülkemiz doğal varlıklarının gelişmesine ve sorunlarının çözümüne ilgili tüm kuruluşların işbirliği çerçevesinde önemli katkı sağlayacak.
Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli ve ilgili Genel Müdürlerin de katılacağı Kongre sırasında, sektörle Ortak Akıl toplantısı yapılarak Tokat Tarımının sorunları ve çözüm önerileri değerlendirilecektir.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.