48 saatte 50 bin Suriyeli sınırı geçti

. Suriye'nin Kobani ilçesinde terör örgütleri PKK/PYD ile IŞİD arasında devam eden şiddetli çatışmalar sonucunda, Türkiye'ye giren ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Suriyelilerin sayısı 50 bine yaklaştı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 21:58
48 saatte 50 bin Suriyeli sınırı geçti






48 saatte 50 bin Suriyeli sınırı geçti

IŞİD ile PYD-PKK arasında devam eden çatışmalardan kaçak 50 bin Suriyeli Kürt sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı. Suriye'nin Kobani ilçesinde terör örgütleri PKK/PYD ile IŞİD arasında devam eden şiddetli çatışmalar sonucunda, Türkiye'ye giren ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Suriyelilerin sayısı 50 bine yaklaştı.

Aç susuz on binlerce çocuk, kadın ve yaşlı, ellerinde sadece bir iki parça eşyayla canını sınırın bu tarafına atma telaşı içinde. Türkiye-Suriye sınırının dün açılmasıyla ülkeye giren binlerce insanı takip eden Kürt kökenli on binlerce Kobanili, sınırdaki tellerden geçerek Suruç'a giriyor.

Gelenler arasında hasta ve sakatların olması, sınırdaki geçişleri iyice zorlaştırıyor. İlçe merkezinde cadde ve sokakları dolduran binlerce Kobanili, bir bardak suya ve bir lokma ekmeğe muhtaç halde bekliyor.

Suriyelilerin bir bölümü Aligör Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na yerleştirilirken diğer mülteciler ise çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde kalıyor. Buralarda yer kalmadığı için binlerce insan da sokaklarda, tarlalarda, ağaç altlarında kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Suriyelilerin barınmaları için 20 bin kişilik yeni bir çadır kent kurulmaya başladı.

Öte yandan PKK/PYD ile IŞİD çatışmalarının Kobani'ye yaklaşık 15-20 km. mesafede devam ettiği öğrenildi. IŞİD saldırılarının Kobani'ye ulaşması halinde Şanlıurfa'ya geçecek Suriyeli sayısının 200 bini bulacağı öngörülüyor.
Son Güncelleme: 20.09.2014 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.