5. Sabri Ülker Bilim Ödülü İçin Başvurular Başladı

Sabri Ülker Bilim Ödülü 2018 yarışmasına başvurular başladı. 45 yaş altı genç bilim insanlarına açık olan yarışmanın bu yılki teması "Beslenme, Metabolizma ve Toplum Sağlığı" olarak belirlendi. Başvurular 15 Mart 2018 tarihine kadar kabul edilecek.

15 Ocak 2018 Pazartesi 12:11
5. Sabri Ülker Bilim Ödülü İçin Başvurular Başladı






5. Sabri Ülker Bilim Ödülü İçin Başvurular Başladı

Sabri Ülker Vakfı Bilim İnsanlarını Desteklemeye devam ediyor. Temel misyonlarından biri beslenme, metabolizma ve toplum sağlığı konularında yapılan araştırma, eğitim programları ve diğer girişimleri desteklemek olan Sabri Ülker Vakfı'nın bu amaçla hayata geçirdiği "Sabri Ülker Bilim Ödülü 2018" yarışmasına başvurular başladı. 45 yaş altı genç bilim insanlarına açık olan yarışmanın bu yılki teması "Beslenme, Metabolizma ve Toplum Sağlığı" olarak belirlendi. Başvurular 15 Mart 2018 tarihine kadar kabul edilecek.

Toplumun gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanında güncel, güvenilir ve bilimsel bilgiye ulaşması için çalışmalar yürüten Sabri Ülker Vakfı, 2014'dan bu yana Sabri Ülker Bilim Ödülü yarışmasını düzenliyor. Akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki genç bilim insanları teşvik etmek ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak hedefiyle hayata geçirilen Sabri Ülker Bilim Ödülü için bu yılki başvurular kabul edilmeye başlandı. Beşinci kez gerçekleştirilen "Sabri Ülker Bilim Ödülü" yarışmasının teması ise "Beslenme, Metabolizma ve Toplum Sağlığı" olarak belirlendi.

Son başvuru tarihi 15 Mart 2018 olan ve genç bilim insanlarını teşvik etme hedefiyle katılım üst yaş sınırının 45 olarak belirlendiği "Sabri Ülker Bilim Ödülü" yarışmasına, tamamlanmış orijinal projelerle sadece İngilizce başvuru yapılabiliyor. Uluslararası bilim insanlarının jürisi olduğu yarışmanın kazananı 29 Mayıs 2018 tarihinde Harvard Üniversitesi'nde düzenlenecek Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu'nda gerçekleştirilecek ödül töreniyle açıklanacak. Kazanan bilimsel proje 100 bin TL ile ödüllendirilecek.


2017 yılında "Sabri Ülker Bilim Ödülü"nün sahibi "Sağlık İçin Bioaktif Lipitler" adlı projesiyle Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbay oldu. 4. Sabri Ülker Bilim Ödülü'ne layık görülen Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbay, çalışmasında zararlı olduğu sanılan vücuttaki palmitoleik asit üretiminin bilinmesinin aksine koruyucu bir etkisi olduğunu ortaya koydu. Erbay, çok yüksek kalorili gıdalarla beslediği fareler üzerinde yaptığı araştırmada; doymamış bir yağ olan palmitoleik asitin hücre yapısına zarar veren doymuş yağları uzaklaştırdığını, ölüme yol açabilen damar sertliğini durdurduğunu da gösterdi. Erbay'ın"Sağlık İçin Bioaktif Lipitler" adlı araştırması alanının saygın bilim dergilerinden Science Translational Medicine dergisinde de yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.