ABD konsolosluğundan gazeteciye casusluk ödeneği

Türkiye'nin Suriye sınırı bölgesindeki askeri hareketlilik ve kampların durumu konusunda bir Türk muhabirden düzenli bilgi alan ABD Adana Başkonsolosluğu görevlisinin düzenli ödeme yaptığı iddia ediliyor...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 09:44
ABD konsolosluğundan gazeteciye casusluk ödeneği






ABD konsolosluğundan gazeteciye casusluk ödeneği

Amerika'nın Adana Konsolosluğu'nda görevli bir Türk'ün, bir Türk muhabire, Suriye sınır bölgesinden getirdiği bilgiler karşılığı düzenli ödeme yaptığı iddiası ortalığı karıştırdı. ABD’nin Adana Konsolosluğu Güvenlik ve İrtibat Müdürü Sinan Seyfettinoğlu ile ilgili yeni bilgiler gün ışığına çıktı.

Seyfettinoğlu’nun, sınır hattındaki gelişmeler ve stratejik önemde bilgilere ulaşabilmek için yerel gazeteci U.K.’ye uzun süredir ödeme yaptığı, kamuoyuna yansıyan bazı haberlere paralel bilgileri kendisine taşıyan U.K’den, spesifik bilgiler talep ettiği anlaşıldı.

Gezi protestolarından yaklaşık bir yıl önce, Haziran 2012’de “Türkiye’de Kriz Yönetimi” başlıklı semineri organize eden Seyfettinoğlu’nun İstanbul, Ankara, Hatay, İzmir, Gaziantep gibi kentlerde görevli 15’e yakın ilin terörle mücadele şube müdürünün katıldığı bu seminerde emniyet müdürlerine olası eylemlerde şiddetli müdahalede bulunulmasını önerdiği ortaya çıkmıştı. Seyfettinoğlu’nun, 17 Haziran 2013’te Adana’daki Gezi protestolarına katıldığı ve yakınındaki bazı kişileri yönlendirdiğine yönelik haberler de kamuoyuna yansımış, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin bunun üzerine Seyfettinoğlu’nu yakın izlemeye aldığı, isminin olumsuz biçimde gündeme gelmesi halinde yaptırım uygulama eğiliminde olduğu haberleştirilmişti.
 
DÜZENLİ ÖDEME  YAPTI
 
Seyfettinoğlu, bu kez de “casusluk” iddialarıyla gündeme geldi. Güvenlik birimlerinin stratejik önemdeki bilgileri para karşılığı edinmeye çalışan Seyfettinoğlu hakkında yasal yollara başvurmaya hazırlandığı bildirildi. Elde edilen bilgilere göre, 2012’den beri özellikle emniyetteki bazı isimlerle yakınlık kuran Seyfettinoğlu, aynı dönemde Güneydoğu Anadolu’da görev yapan gazeteci U.K. ile de bağlantıya geçti. Bağlantıları dikkat çeken iki isim yakın takibe alındı. İki ismin, 2012’den bu yana 7 kez bir araya geldiği, telefon ve SMS ile de 800’ün üzerinde bağlantı kurdukları saptandı.
U.K.’nin Seyfettinoğlu’na özellikle Suriye ve Türkiye’nin Suriye politikası konusunda kritik bilgiler verdiği, Seyfettinoğlu’nun da kritik konularda U.K.’den bilgi talebinde bulunduğu, karşılığında düzenli ödeme yaptığı anlaşıldı.
 
U.K.’nin çalıştığı kurum sayesinde Türkiye’de kamplara girebildiği, afad’la yakın bağlantısının olduğu ve sınır kapılarındaki faaliyetleri kolaylıkla takip edebildiği de saptandı. U.K.’nin bu kapsamda istenmesi ve ABD’nin finansman sağlaması halinde tüm kamplardan bilgi verebileceğini söylediği, Seyfettinoğlu’nun ise başına bir şey gelmesi halinde konsolosluğun sorumluluk almayacağını belirterek, özellikle görev yaptığı kentle ilgili faaliyetlerini sürdürmesini istediği anlaşıldı.
Son Güncelleme: 04.05.2015 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.