Adliye baskınında kanlı blanço: 3 ölü var

Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yürütülen süreci protesto etmek için yapılan silahlı adliye baskını özel timin operasyonuyla sona erdi. Baskınla ilgili karanlıkta kalan noktalar var.

31 Mart 2015 Salı 21:33
Adliye baskınında kanlı blanço: 3 ölü var






Adliye baskınında kanlı blanço: 3 ölü var

Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vuran Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan adına düzenlenen Çağlayan Adliyesi baskını polis operasyonu ile sona erdi. Operasyon öncesi adliye binası önünde toplananlar biberli gaz ve basınçlı su müdahalesi ile dağıtılırken içeride özel tim ekiplerinin silahlı DHKP-C militanlarına yönelik silahlı müdahalesi başladı. 


Yabancı ajanslar çatışma sırasında 3 militanın öldürüldüğü haberini geçerken, polis kaynakları 2 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Ancak resmi açıklama henüz yapılmadı.

Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'a ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı, İstanbul Adliyesi'ndeki odasında rehin alan örgüt üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirildiği operasyonun ardından yaralı savcı Kiraz'ın hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

Gün boyu eylemi yapan DHKP-C'liler ile sürdürülen müzakerelerin ardından saat 20.30 sularında Adliye binasından art arda silah sesleri yükseldi. Silah seslerinin yanı sıra iki patlama sesinin duyulmasının ardından tekrar çok sayıda silah sesi duyuldu.

Bu sesler, savcıyı odasında rehin tutan örgüt üyelerine yönelik operasyona işaret ederken, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

Bazı kaynaklarda üç örgüt üyesinin öldüğü yönünde bilgiler yer alırken konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Son Güncelleme: 31.03.2015 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.