AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ 29 YAŞINDA

Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri olan Afşin-Elbistan ilçesi sınırları içerisinde kurulan Afşin-Elbistan A Termik Santrali 29 yaşında.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ 29 YAŞINDA






Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri olan Afşin-Elbistan ilçesi sınırları içerisinde kurulan Afşin-Elbistan A Termik Santrali 29 yaşında. Santral 29 yılda 110 milyar KW/h enerji üretti.
1975 yılında temeli atılan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, her biri 340 MW gücünde 4 üniteden oluşuyor. İlk ünitesi 21 Ekim 1984 yılında enerji üretimine başlayan santralin yıllık elektrik üretimi maksimum kapasitede 8,1 milyar KW/h. Ülkemizdeki toplam elektrik üretiminin yüzde 6.2’sini karşılayan santral, kuruluşundan bu güne kadar ortalama 350-400 milyon ton kömür tüketirken, tükettiği kömüre karşılık 110 milyar KW/h enerji üretti.
A Santralinin kömür ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Afşin-Elbistan Linyitleri Kışlaköy Açık İşletme Sahasında yaklaşık 600 milyon ton kömür rezervi bulunuyor.
İşletmede, kadrolu ve özel olmak üzere toplam 1000 personel görev yapıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.