AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI SORGUN’DAN YEREL SEÇİM AÇIKLAMALARI

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler için açıklamalarda bulundu.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI SORGUN’DAN YEREL SEÇİM AÇIKLAMALARI






AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler için açıklamalarda bulundu.
AK Parti Konya İl Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti’ye ilçelerde ve merkezde gerek belediye başkanlığı düzeyinde, gerek belediye meclis üyeliğinde çok büyük bir teveccüh olduğunu dile getirdi. Hem parti içinde aday adayları arasında, hem partiler arasında çok medeni ve seviyeli bir yarış olduğunu ve bu durumun şimdiye kadar böyle devam ettiğini aktaran Sorgun, diğer siyasi partilerin açıklanan belediye başkan adaylarıyla da görüştüklerini ve kendilerine başarılar dilediklerini anlattı. 1 Ekim’de başlayıp 1 Kasım’da bitecek başvuru süreciyle ilgili bilgiler veren Sorgun, “AK Parti’ye başvuruları sadece teşkilat mensupları içinmiş gibi bir algılama hissediyoruz. Halbuki bu süreç hem il yöneticileri, hem ilçe yöneticileri, aynı zamanda bürokrasiden aday olmak isteyen memurlar için, hem de dışarıdan sivil vatandaşlarımızdan aday adayı olmak isteyenler için geçerli bir süreç. Bunun yanlış anlaşıldığını sadece teşkilat mensuplarını bağlayan bir süreç olduğunu, böyle bir kanı olduğunu hissettik. 1 Ekim - 1 Kasım arası yaşanacak bu süreç. Hem teşkilatlarımızdan aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız için, hem bürokrasiden aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız için, hem de dışarıdan sivil vatandaşlarımızdan aday adayı olmaları için müracaat etmeleri gereken bir süreç” dedi.
Adaylık konusunda Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği tarihi partilerin daha öteye erteleme şansının olmadığını hatırlatan Sorgun, “Gerek partilerin il ve ilçe yöneticileri, gerek bürokrasiden istifade edecekler için bu 1 Aralık’tı. Partilerin bu tarihi daha öteye erteleme şansı yok. Ama ondan daha önceye çekebilmeleri mümkün ve nitekim çekilmiştir. Bu, şu anlama da gelmez. 1 Kasım itibariyle müracaat etmeyen hiçbir kimse asla aday yapılamaz. Çünkü bu durum partinin kendi içinde aldığı bir prensip kararıdır. Eğer şartlar bir ilçede herhangi bir yerde, seçim kurulunun tarihini aşmamak şartıyla müracaat etmeyen bir başka arkadaşımız genel merkezimizle istişareli bir şekilde sürecin içine dahil olması mümkün” diye konuştu.
Sorgun, AK Parti’ye şu ana kadar 100’ün üzerinde aday adayının başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.