ANFAŞ HETEX VE ATEX B2B PROGRAMINA YURTDIŞINDAN REKOR KATILIM

Antalya’da 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Expo Center’da düzenlenecek Anfaş Hetex 5.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ANFAŞ HETEX VE ATEX B2B PROGRAMINA YURTDIŞINDAN REKOR KATILIM






Antalya’da 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Expo Center’da düzenlenecek Anfaş Hetex 5. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı ve eş zamanlı olarak düzenlenecek Anfaş Atex Doğa, Macera ve Spor ve Alternatif Turizm Fuarı kapsamında düzenlenecek olan ve katılımcı firmalarla yurtdışından gelecek ilgili kurum, kuruluş yetkililerini randevulu olarak bir araya getirecek B2B iş görüşmelerine yurtdışından katılımda rekor kırıldı.
Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık yaptığı açıklamada,“Anfaş Hetex Fuarı’nın ilk yılı itibariyle fuar alanının içerisinde oluşturulan özel bir bölümde yurtdışından gelen ziyaretçilerle katılımcıları buluşturmak amacıyla başladığımız B2B görüşmeleri her sene daha da genişleyerek devam etti” dedi. Anfaş bünyesinde yaklaşık 6 aydır yapılan çalışmalarla,yurtdışında 30 ülkede 2 binin üzerinde seyahat acentesi, tur operatörü, hastane, sağlık hizmetleri sağlayıcısı, birlik, dernek ve vakıfa ulaşıldığını söyleyen Çalık, “2013 Hetex- Atex Fuarı B2B yurtdışı kayıtlarında bu sene sağlık ve alternatif turizm temsilcisi firma, doktor ve sigorta şirketleri, asistans firmaları, sağlık, spor, macera ve doğa turizmi ile ilgili acenteler, klinik sahipleri ve dernek başkanlarından gelen rekor katılım başvurusu karşısında ekip olarak memnuniyet duyduk” diye konuştu.
30 ÜLKE 4000 İŞ GÖRÜŞMESİ
Çalık, B2B görüşmelere talebin rekor düzeyde olduğunu kaydederek, “Tahminlerimizin çok ötesinde kayıt alındı. Anfaş Hetex Fuarı artık yurtdışında fazlasıyla tanınıyor. Sağlık turizminde ben de varım diyen ülkelerin firmaları sağlık turizmi paylarını geliştirmek için Türkiye’yi, Anfaş Hetex Fuarı’nı adres olarak görüyor” dedi. Çalık, Hetex ve Atex Fuarlarına heyetler halinde gelecek ziyaretçiler haricinde Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Katar, Azerbaycan, Irak, İsviçre, İsveç, İngiltere, Suudi Arabistan’dan 85 kişinin üzerinde münferit kaydın yapıldığını belirtti. Çalık bu sayının fuara kadar 200’e ulaşması ve fuar esnasında B2B katılımcılarının 4 binin üzerinde birebir görüşme yapmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.
Anfaş Hetex ve Atex Fuarları Direktörü Arzu Yüngül ise B2B görüşmelerine gelen yabancıların ortak amacının, kuruluşları ile Türk firmaları arasında sağlam bir ticari bağ kurmak olduğunu söyledi. Yüngül, “Bunun sağlık ve alternatif turizm konularında yurtdışına açılmak isteyen Türk firmaları için büyük bir fırsat. Görüşmelere katılmak için Türkiye’deki hastane gurupları, orta ve küçük ölçekli birçok klinik ve sağlık merkezi ve alternatif turizm merkez ve acenteleri fuarda yerlerini aldılar” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.