BALIK TEZGAHLARI DOLDU AMA ALICISI YOK

Kurban Bayramı öncesinde balık sıkıntısı yaşayan balıkçılar şimdi de müşterilerin olmamasından dertli.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
BALIK TEZGAHLARI DOLDU AMA ALICISI YOK






Kurban Bayramı öncesinde balık sıkıntısı yaşayan balıkçılar şimdi de müşterilerin olmamasından dertli. Tezgahlar balıklarla şenlenirken fiyatlarda düştü ancak kurban bayramından çıkan vatandaş, kasaplar gibi balıkçı tezgahlarının da yolunu unuttu.
Vatandaşların evinde kurban bayramının bereketi devam ederken kasaplar ve balıkçılar satışların durma noktasına geldiğini belirttiler.
Sakarya Katlıpazar kasap esnaflarından Semih Dündar, “Vatandaşlarımızda et var kasabın yolunu unuttular. Satışlarımız çok düştü” diye konuşurken balıkçılar da aynı dertten yakındılar.
Balıkçı Hüseyin Kaymak, “Bayram dolayısıyla satışlarımız kötü. Balık aşırı bol. Karadeniz hamsisinin başlamasıyla fiyatlarda aşağıya indi. Fiyatlarda bayram öncesine göre yüzde 70’lik bir azalma söz konusu. Buna rağmen talep artışı olmadı. Kendi balığımızı kendimiz pişirip yiyoruz” dedi.
Pazaryeri esnafı satışların eski haline gelmesinin yaklaşık bir ay süreceğini belirtirken, bu süre zarfında kendilerini zor günlerin beklediğini ifade ettiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.