BAŞKAN ALTAY: “İDDİALI PROJELER ÜRETTİK”

Türkiye’nin her alanda en iddialı belediyelerinden birinin Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu başarıyı sağlayan gücün; “iyi niyet, istişare ve çok çalışmak” olduğunu, Selçuklu halkının “İyi

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
BAŞKAN ALTAY: “İDDİALI PROJELER ÜRETTİK”






Türkiye’nin her alanda en iddialı belediyelerinden birinin Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu başarıyı sağlayan gücün; “iyi niyet, istişare ve çok çalışmak” olduğunu, Selçuklu halkının “İyi ki Selçuklu’da Yaşıyorum” demesi için görev süresince ekip ruhu ile hizmet ürettiklerini belirtti.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay belediye personeli ile bayramlaştı. Çevre Koruma Kontrol ve Fen İşleri personeli ile bayramlaşan Başkan Altay, daha sonra sosyal tesislerde personelle bayramlaştı. Başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma programında konuşan Başkan Altay, başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle personele teşekkür ederek, tüm çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı. Selçuklu’ya 5 yıllık dönemde birçok hizmet kazandırdıklarını söyleyen Başkan Altay, “Oluşturduğumuz hizmet haritası ile görüyoruz ki Selçuklu’ya o kadar çok sayıda iş ve hizmet üretmişiz. Ama bunların hiçbirisi yeterli değil. İşin bitmesi, eksiğin tamamlanması söz konusu değil. Onun için mutlaka yeni işler yapmak, yeni sorunlara çözüm üretmek gerekiyor. Vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri değişiyor. Burada bulunmamızın tek nedeni var; Selçuklu’da yaşayan insanlar ve bizim onlara hizmet etme gereğimiz ve sorumluluğumuz. Yaptığımız tüm işleri de bu bilinçle yapıyoruz” dedi.
SELÇUKLU TÜRKİYE’ DE İDDİALI
Selçuklu’nun bugün Türkiye’nin her alanda en iddialı belediyelerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Ben inanıyorum ki 5 yılda hep birlikte iyi işler ürettik, Selçuklu Belediyesi’ni çok iyi bir noktaya getirdik. Mali yapımız için bunu rahatlıkla söylüyorum. 60 milyon olan bütçemiz bugünlerde 220-230 milyona yaklaştı. Kurumsal iş yapabilme becerisi için söylüyorum. 5-10 milyonluk işler yaparken bugün 60- 70 milyonluk işler üretebiliyoruz. Konya’nın en büyük işlerini yapıyoruz diye iddialı söylemlerde bulunabiliyoruz. Türkiye’nin en temiz ilçesiyiz. Türkiye’nin en operasyonel belediyelerinden birisiyiz diye iddialı söylemlerde bulunabiliyoruz” şeklinde konuştu.
DAHA YAŞANABİLİR BİR SELÇUKLU İÇİN HİZMET ÜRETTİK
Selçuklu halkına görev süresi boyunca hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Artık yerel seçimin konuşulduğu bir süreçteyiz. Bu da bizlere muhasebe yapma imkanı sağlıyor. Çünkü verilen görevlerin süresi dolmak üzere ve yapılanları değerlendirmek için doğru zamandayız. Tabi mecburen bir kıyaslama yapılıyor. 2009’da buradaydık, 2014’te buradayız diye. Ama kıyaslama yapılırken asla geçmişte yapılanları kötülemek, onların eksiklerini bulmak gibi bir amacımız yok. Bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle eski başkanlarımıza. Hakikaten Selçuklu Belediyesi iyi yönetilmiş bir belediyeydi. Ama 2009’dan itibaren yeni bir anlayışla, Selçuklu’yu daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.
Hizmetlerin üretilmesinde ekip ruhunun önemine vurgu yapan Başkan Altay, “Belediyecilik bir ekip işi ve bu ruh ile yapılması gerekiyor. En önemli aynı hedefe bakan, aynı vizyona sahip ve en önemlisi vatandaşa hizmet ettiğinin bilincinde bir ekip oluşturabilmek. Bugün birçok hizmet üretiyor, birçok iş yapıyoruz ama hiçbirimizin yaptığı iş diğerinden daha az veya daha fazla önemli değil. İlçenize birçok hizmet üretebilirsiniz ama bayramın ikinci günü bu şehri temizleyemiyorsanız insanlar ne yaptığınız parklara, yeşil alanlara ne de kongre merkezine bakar. Kurbandan sonra ortaya çıkan fecaatten dolayı rahatsızlıklarını dile getirirler. Onun için tüm birimlerin yaptığı iş önemli. Bütün arkadaşlarımız bu ekibin bir parçası ve inanın en ufak bir aksaklık tüm sistemde ciddi sorunlara neden oluyor. Onun için hep birlikte gayret göstermemiz, herkesin yaptığı işe böyle bakması gerekir. Benim yaptığım iş en önemli iş diye düşünerek bunun en hızlı ve vatandaş odaklı yapılması gerekiyor. Bunun için de ciddi işler yapmaya çalıştık. Hem nitelikli personel sayısını arttırmak, hem arkadaşlarımızın hizmet içi eğitimlerini sağlamak, çalıştıkları ortamları ve kullandıkları araçları yenilemek ve onları motive etmek için elimizden gelen her şeyi yaptık” şeklinde konuştu.
HALKIMIZIN “İYİ Kİ SELÇUKLU’DA YAŞIYORUM” DEMESİ İÇİN HİZMET ÜRETTİK
2009 yılından bu yana her yaştan insanın “İyi ki Selçuklu’da Yaşıyorum” demesi için hizmet ürettiklerini söyleyen Başkan Altay şöyle devam etti: “Bugün Selçuklu daha yaşanabilir bir ilçe haline geldi. Bu beş yılın bir muhasebesini yapacak olursak Selçuklu Belediyesi bugün artık ekonomik yapısıyla, insan kaynağı ile yaptığımız işlerin hem niteliği, hem de ortaya koyduğu katma değerle çok önemli mesafeler kat etti. Hep birlikte birçok hizmet ürettik. Belki bunların en başında şu an içinde bulunduğumuz mekanlar ve belediye hizmet binamız var. Bununla birlikte hedefimiz her yaştan insanın ‘İyi ki Selçuklu’da yaşıyorum’ demesi için hizmet üretmekti. Bunun için spor salonları, aile yaşam merkezleri, parklar, yeşil alanlar ve birçok proje üretildi. Bu işleri yapmak sadece finansmanı çözmekle veya hedef koymakla olmuyor. Öncelikle inanmak gerekiyor ve baştan itibaren bu salonda bulunan herkes ve tüm belediye çalışanları buna inanmıştık. Hep birlikte bu sonucu ortaya çıkardık.”
Yapılan her çalışmanın istişare edilerek gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altay, “Elde edilen başarı sadece bir ekibin, bir grubun ya da bir kişinin çalışması sonucunda oluşmamakta. Verilen tüm kararlar bir istişarenin neticesinde gerçekleştirilmekte. Ama biz şunu biliyoruz ki iyi niyetliyiz, istişare ediyoruz ve çok çalışıyoruz. Bu süreç aslında daha iyi hizmet üretmek için bir adım sadece. Göreve geldiğimiz günden beri bu prensiple hareket ediyoruz. Bunun temel amacı Selçuklu halkına daha iyi bir hizmet üretmektir” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.