Berkin Elvan savcısından acı haber | Selim Kiraz Şehit oldu

Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu. Adliyeye düzenlenen operasyon sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Savcı Mehmet Selim Savcı Kiraz şehit oldu.

31 Mart 2015 Salı 23:09
Berkin Elvan savcısından acı haber | Selim Kiraz Şehit oldu






Berkin Elvan savcısından acı haber | Selim Kiraz Şehit oldu

Berkin Elvan savcısından acı haber | Selim Kiraz Şehit oldu

Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu. Adliyeye düzenlenen operasyon sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Savcı Mehmet Selim Savcı Kiraz şehit oldu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre Savcı M. Selim Kiraz şehit oldu. İstanbul Adalet Sarayı'nın 6. katındaki odasında DHKP-C'li iki terörist tarafından rehin alınan Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağrı yaralı olarak ameliyata alınmıştı. 3'ü başına olmak üzere vücuduna 5 kurşun alan Savcı Kiraz'ın kaldırıldığı Şişli'deki Florence Nightingale hastanesinde şehit olduğu öğrenildi.
Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adliyedeki odasında silahla rehin alındı. Savcı Mehmet Selim Kiraz, katibi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın 6’ncı katında bulunan odasında rehin alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, teröristlerce rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki teröristin de ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alınmasından sonra talepleri ortaya çıktı. İşte teröristlerin o istekleri ve detaylar...Gezi Parkı olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi sonrası yürütülen soruştumaya bana savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. 2 DHKP-C üyesi, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı adliyenin 6'ınca kattaki odasında rehin aldı. Teröristler bir anda odaya girerek Savcı Kiraz'ı başına silah dayayarak rehin aldı. Örgüt, talepleri yerine getirilmediği taktirde ölüm tehdidinde bulundu. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen Twitter hesabından Savcı Kiraz'ın başına silah dayalı halde foto yayınlandı.Savcı Kiraz'ın odası Çağlayan Adliyesi'nin 6.'ıncı katında bulunuyor. Yaşanan olay sonrası polis 6'ncı katı ablukaya almış durumda. Giriş ve çıkışlar tutuldu. Söz konusu kat tamamen kapatıldı adliyeye özel tim ekipleri sevkedildi. Terör örgütü saat 15.36'ya kadar süre verdi, 5 taleplerinin yerine getirilmesini istedi.


DHKP-C terör örgütünün talepleri:
1-Berkin Elvan olaylarında ismi geçen polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları
2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları
3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması
4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması
5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD'den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi


KATİBİ SİLAH ZORUYLA ÇIKARTTILAR

Saat 12.36 sırasında terör örgütü DHKP-C üyesi iki kişinin odasında savcıyı rehin aldığı belirtiliyor. Ancak olay 13.30'dan sonra duyuldu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan DHKP-C üyesi kişi ya da  kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı  rehin aldı. Katip, yaşananları güvenlik güçlerinebildirdi.

TWİTTER'DAN DUYURMUŞLARDI

Savcının katibi bir süre sonra serbest bırakılınca güvenliğe haber verdi. Güvenlik kapıya geldiği sırada ise içeriden bir el silah sesi duyuldu.

Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı.

Çelik yelek giyen polisler de uzun namlulu silahla rehine eyleminin yaşandığı kata geldi. Adliyedeki rehine eylemi devam ediyor.

Bu arada, rehin alınma fotoğrafı, yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişilerin Twitter hesabından yayınlandı.

Savcı Kiraz'ın istekleri yerine getirilmezse öldürüleceği tehditi savuran militanların, mesai bitimine kadar süre verdilkleri iddia edildi.


Son Güncelleme: 31.03.2015 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.