CHP’Lİ ORAN: “PİLOTLARIN SERBEST BIRAKILMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, serbest bırakılan Türk pilotlarıyla ilgili, “Oldukça uzun bir süre 2 THY pilotumuz esir kaldı.

19 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
CHP’Lİ ORAN: “PİLOTLARIN SERBEST BIRAKILMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ”






CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, serbest bırakılan Türk pilotlarıyla ilgili, “Oldukça uzun bir süre 2 THY pilotumuz esir kaldı. İki bayramı evlerinde geçiremediler. Şuanda serbest bırakılmaları bizleri mutlu ediyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendirdi. Türk pilotlarının serbest bırakılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Oran, “Olay olduğu zaman üzüldük. Oldukça uzun bir süre iki THY pilotumuz esir kaldı. İki bayramı evlerinde geçiremediler. Şuanda serbest bırakılmaları bizleri mutlu ediyor” dedi.
Süreci başından itibaren yakından takip ettiklerini ifade eden Oran, “Bu konuda hem olayı yakinen takip ettik. Bu konuda hükümete daha etkin adım atmaları konusunda kendilerine uyarılarda bulunduk. Olayın bu noktaya gelmesi sevindirici. İki TYH pilotumuzun yurda dönmeleri, ailelerine kavuşmaları, tekrardan özgürlüklerine kavuşmalarını mutlulukla karşılıyoruz. Geçte olsa tabi aşağı yukarı iki ayı geçen bir süreç, iki bayramı burada geçiremediler. Olayın bu noktaya gelmesinden mutlaka Türkiye’nin dış politika da izlediği maalesef siyaset anlayışının da rolü var ama her şeye rağmen hükümetin de bu süreçte en azından olayı bu şekilde sonuçlandırması sevindirici bir durum” diye konuştu.
Esirlerin takas usulüyle teslim edilmesi iddialarına ilişkin Oran, “Bunun üzerinden siyaset yapmayı pek uygun bulmuyorum. Ama şunu ifade etmek isterim; Türkiye’de sivil havacılıkta ilk defa başımıza gelen bir olay. Bu da tabi hükümetin dış politikadaki siyasetinin anlayışının sonucu. İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız” dedi.
Süreç boyunca kaçırılan pilotların aileleri ile görüştüklerini anlatan Oran, “Aileler ile zaman zaman görüştük. Yardımcı olmaya çalıştık. Hükümeti sürekli uyardık bu konuda. En son bayram ziyaretine gelen AK Partili milletvekili olan arkadaşlarımıza bu konunun en öncelikli gündem maddesi yapması konusunda temenni de bulunmuştuk. Bunun üzerinden siyaset yapmamamız lazım” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.