DANACI, ÇİFTLİKLERİN KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı, "Bölgemizdeki bazı tavuk çiftlikleri neden kapatılıyor" diyerek bu soruna çare bulunması gerektiğini dile getirdi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
DANACI, ÇİFTLİKLERİN KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ






Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı, "Bölgemizdeki bazı tavuk çiftlikleri neden kapatılıyor" diyerek bu soruna çare bulunması gerektiğini dile getirdi.
MHP Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı, tavuk üretim merkezlerinin kapanmasına dikkat çekti. Tavuk çiftliklerinin vatandaşlara istihdam sağladığını belirten Danacı, "Devrek, Gökçebey ve Çaycuma’dan oluşan Filyos Vadisi’ndeki 220 bin metrekare kapalı alanda, toplam 350 tavuk çiftliği var. Bu çiftliklerden yılda 4 milyon tavuk üretiliyor. Filyos Vadisine yılda 24 trilyon gelir sağlanıyor. Bu çiftlikler yüzlerce insanımıza istihdam sağlıyor. Ancak ne hikmetse çiftlikler yetkililerin iş bilmezliği yüzünden kapanmaya başladı. Tavuk çiftliklerini de tıpkı fabrikalar gibi, tabur gibi kapatmayı mı planlıyorlar? Devrek’te eskiden fabrikalar vardı. Ne oldu bu fabrikalara? Nereye gitti bu fabrikalar? Bunların yerine yenisi neden yapılmadı? Devrek neden yoklar şehri oldu? Devrek’te 110 tavuk çiftliği vardı. Bunların 13 tanesi kapatıldı. Şimdi 10 tanesi daha kapatılıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. İmar planı, su sorunu, müşterek olmayan tapu gibi bahanelerle yıllardır üretim yapan bu çiftlikleri kapatmayın. Bu işten vazgeçin. Onlara zaman verin ki eksikleri varsa tamamlasınlar. Hazır büyümüş ağacı kökünden kesmek dünyanın neresinde görülmüş. Kendiniz üretmiyorsunuz, üretene de engel olmayın. Kendiniz iş sahası açmıyorsunuz, iş sahası açana da engel olmayın. Müşterek tapulu çiftliklere işletme ruhsatı verin. Burada müşterek olmayan tapu mu var. Buradaki mezar yerleri bile müşterek. Biz MHP olarak, yeni iş alanlarının açılmasından, mevcut iş alanlarının da korunmasından yanayız. Müşterek tapulu çiftliklere ruhsat verilmelidir. Yetkililer bu yanlıştan yol yakınken dönmelidir. Hazır tesisler göz göre göre kapatılamaz.
Zaman, dayanışma zamanıdır. Yeni işyeri açmıyorsunuz en azından açanlara engel olmayın ve bu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.