Davutoğlu Esenboğa'da konuştu: Bugün bayram

Davutoğlu Esenboğa'da konuştu: Bugün bayram

20 Eylül 2014 Cumartesi 12:25
Davutoğlu Esenboğa'da konuştu: Bugün bayram






Davutoğlu Esenboğa'da konuştu: Bugün bayram

-Torunlarımızı okşadığımızda buradaki Deniz'i Ela'yı düşündük. Şimdi bayram zamanı, şimdi şükür zamanı. Ben herşeyden önce değerli başkonsolomuza ve ekibine teşekkür ediyorum. Baş eğmediler, dimdik durdurlar. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyel devletlerine milletlerine güvendiler. O sabırla bekleyişin noktalandığı gün.

-O aileler ki bu kadar zor zamanda karamsarlığa kapılmadılar. Ne olur sabredin dedik. 'Provokasyonlara gelmeyin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne güvenin' dedik, güvendiler. Onlar biliyor ki yurtdışında bu al bayrağı dalgalandırmanın bir bedeli olur. Bu zaman zarfında ailelerimizi provoke etmek için çok çalışan oldu. Dediler ki bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak. Yüreğimize taş bastık. Bu manzara gösterdi ki bu devleti idare eden Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bir vatandaşın bir tek saç telini bile dünyaya değişmez. Canımızdan dahi fedakarlık ederiz ki tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kılı bile incinmesin. 

-Bugün maskeler inmiştir.

-Türkiye'nin her bir köşesinden merak etmeyin diye hep şunu dediler: Gece gündüz dua ediyoruz inşallah sağ salim gelecekler. Gece yarısı kalkıp bu kardeşlerimiz için secdeye kapananlara teşekkür ediyorum.

-Bir kere de bu millet ne hissediyorsa onu hissedin. Onlarla üzülün. Bir an bile gözlerimizin önünden bu kardeşlerimizin görüntüleri gitmedi. Öztürk beyi bir kez daha alnından öpüyorum. Bu aziz milletimizin desteği ie bugünü yaşatmak için bizlere çalışan  herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, Başbakan olduğu dönemde bu meseleyle bizzat ilgilendi. Bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Gece gündüz durmadılar. Dış İşleri camiasına teşekkür ediyorum.

-Bugün gece saat 23.30 civarında bu kurtarma çalışması nihai aşamasına geldi. Bu çalışmada büyük emekle çalışan MİT'e teşekkür ediyorum. Ki onlar hakkında ne tür karanlık komplolar tertip edildiğini hepiniz biliyorsunuz. Öyle isimsiz kahramanlar var ki bu yolda o isimsiz kahramanları selamlıyorum. Ve onlara diyorum ki sizler bu millet adına hareket ettiniz. 'Bir gün buradan kara haber gelir mi?' diye siyasi hesap yapanların younlarını bu kardeşlerime teşekkür ediyorum.



Son Güncelleme: 20.09.2014 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.