Denizli'de VİP rezaleti, Bakan ve vali eşi ölümden döndü

Denizli Türkçe Sözlü Müzik Festivali sırasında spot ışıkları izleyenlerin üzerine düştü. Kaza'da bakan ve vali eşleri yaralandı.

14 Eylül 2014 Pazar 06:26
Denizli'de VİP rezaleti, Bakan ve vali eşi ölümden döndü






Denizli'de VİP rezaleti, Bakan ve vali eşi ölümden döndü

Denizli 5. Türkçe Sözlü Müzik Festivali sırasında davetlilerin üzerine spot ışıkları düştü. Bakan ve vali eşi hastanelik oldu. Daha önce yağmur yüzünden iptal edilen festivale bu kez da yaşanan kaza yüzünden gölge düştü.

BAKAN EŞİ HASTANELİK OLDU

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle Hierapolis Antik Kenti'ndeki Amfi Tiyatro'da düzenlenen '5. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali'nin galasına katılmak için tiyatroya giren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir ile koruma polisi kafalarına düşen spot ışık nedeniyle yaralandı. Zeybekci ile Demir'in üstüne spot ışığın düştüğünü fark eden koruma polisi Sümeyya Demirci'de, bakan eşini korumak istediği sırada düşen lambalar nedeniyle sağ kolundan yaralandı. Olayı gören Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yaralanan eşini kucağına alarak ambulansa götürdüğü öğrenildi. Bakan Zeybekci, ambulansa binerek eşinin yanında hastaneye gitti.

TRT GÖREVLİLERİNİN İFADESİ ALINDI

Vali Abdulkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir ise, valiliğin makam aracı ile hastaneye götürüldü. Yaralıların tedavisi Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapıldı. Ayşen Zeybekci'nin kafasında yaralanma olduğu, Nurtaç Demir'in de sol gözünde morarma meydana gelip, alnında kanama olduğu öğrenildi.

Kaza öncesinde, rüzgar nedeniyle spot ışıkların sallanmaya başladığı, vinçle ışığın indirildiği ve duvar üzerine konduğu, bakan ile vali eşi geçtiği sırada 1 metre uzunluğundaki metal parça montajlı spot ışığının düştüğü belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. TRT görevlilerinin jandarma tarafından ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Eşiyle birlikte aynı ambulansla hastaneye Bakan Zeybekci, tedavi altına alınan eşinin yanından ayrılmadı. Çekilen tomografi filmlerinde üç yaralının da durumları iyi olduğu bildirildi.

Hastane önünde açıklama yapan AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, "Verilmiş sadakaları varmış, yaralıların sağlık durumları gayet iyi. Tomografi filmleri temiz çıktı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaralılar, kontrol amaçlı bir gece hastanede tutulabilirler. Üzerlerine spot ışık düşmüş. Büyük geçmiş olsun. Kazada ihmal olup olmadığı soruşturma sonucu belli olur" dedi.
Son Güncelleme: 14.09.2014 06:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.