DİYARBAKIR SATRANÇ VE DAMAYA DOYDU

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 1.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
DİYARBAKIR SATRANÇ VE DAMAYA DOYDU






Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Satranç ve Dama Turnuvası yapılan final maçlarıyla sona erdi.
Kayapınar Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye Satranç Federasyonu ile Türkiye Dama Federasyonu’nun destek verdiği 1. Satranç ve Dama Turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun ilgi sevindirirken, dereceye girenler için ödül töreni yapıldı. Törene Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı Aynur Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardaş, Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi İbrahim Tofan, Türkiye Dama Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Nihat Aydın ve dereceye girenler sporcular katıldı. Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, ilk kez yapılan turnuva için çaba gösteren herkese teşekkür ederken, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Dağ, “Eksikliklerimize rağmen turnuvaya olan ilgi bizleri mutlu etmiştir. Özellikle ilimiz dışında katılımların olması turnuvayı düzenlemiz de doğru bir karar verdiğimizin göstergesi olmuştur. Bu eksiklikler gelecek yıl yapacağımız turnuvada gidererek daha yoğun katılımlı turnuva yapacağımıza inanıyorum. Bu etkinlikle satranç ve dama kültürünü geniş kitlelere sevdirmenin yanında, bir araya gelme kültürünü geliştirilmesi anlamında önemli etkinliklerdir” dedi.
Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi İbrahim Tofan ile Türkiye Dama Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Nihat Aydın ise belediyeye teşekkür etti. Turnuvada satrançta 15 yaş altı yarışma kategorisinde bölümünde Aram Altundal, 15 yaş üstü kategorisinde Devid Benidze, 15 yaş altı kadınlar kategorisinde Tuba Gür, 15 yaş üstü kadınlar kategorisinde Merve Tofan ve damada Suat Aydın dereceye girdi. Dereceye girenlere katılımcılar tarafından kupa ve hediyeleri verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.