DÜNYANIN EN BÜYÜK GIDA FUARINA HEYET ZİYARETİ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), üyelerini dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarları arasında yer alan ANUGA Gıda Fuarı ile buluşturdu.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
DÜNYANIN EN BÜYÜK GIDA FUARINA HEYET ZİYARETİ






Gaziantep Ticaret Odası (GTO), üyelerini dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarları arasında yer alan ANUGA Gıda Fuarı ile buluşturdu.
Almanya’nın Köln şehrinde 4 ile 9 Ekim tarihleri arasında 32. kez düzenlenen ve 700 ülkeden 6 bin 700 firmanın yer aldığı Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’na 35 Gaziantepli işadamı katıldı.
Gaziantep Ticaret Odası tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi etkinlikleri kapsamında organize edilen ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu’nun kafile başkanlığını yaptığı Gaziantep heyeti, fuara stant alarak katılan Türk ve Gaziantep firmaları ziyaret ederek fuar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
KOSGEB destekli olarak düzenlenen fuar ziyareti kapsamında yabancı firmalarla ikili görüşmelerde bulunan Gaziantep firmaları yeni ihracat bağlantıları yapma imkanına sahip olurken, fuarın yeni üretim teknikleri, değişen tüketici tercihleri ve yeni pazarlar bulma hususunda yön gösterici olduğu gözlendi. Fuar ziyareti kapsamında aynı zamanda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile bir toplantı gerçekleştirilerek, karşılıklı ticari faaliyetler ekonomi ve sektörle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.
Sektör temsilcilerinin yakından takip ettiği ve 238 Türk firmasının stant açtığı Anuga Fuarı’nın dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarlarından birisi olduğunu belirten Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Halil Göçer yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:
“Bu fuar gıda sektöründe dünyanın sayılı fuarları arasında yer alıyor. Avrupa’da ise en büyük gıda fuarı diyebiliriz. Bu önemli fuarda 4 gün boyunca üyelerimiz firmalar ile bire bir tanışma imkanı buldular. İşadamlarımız kendi alanlarıyla ilgili firma yetkilileriyle görüşerek bilgi aldılar. Umuyoruz ki bu görüşmeler üyelerimizin ticari bağlantılarına önemli katkı sağlar. Ayrıca böylesine önemli bir gıda fuarında Gaziantep markasını görmekten büyük gurur duyduğumuzu vurgulamak istiyorum.
Bunun yanında üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkanları yakalayabilmesi ve yurtdışı pazarları tanımaları açısından bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Gaziantep Ticaret Odası olarak üyelerimizin yeni pazarlara erişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun faydalı geçtiğini umut ediyorum. Önümüzdeki dönemde de benzer organizasyonlar gerçekleştirerek, üyelerimize bu yöndeki hizmetimizi sürdüreceğiz.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.