DÜZCE’DE D-100 KARAYOLUNUN BİR KISMI VATANDAŞIN ÇIKTI

Düzce İstilli köyü D-100 karayolunun yaklaşık 3 metrelik kısmı vatandaşın çıktı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
DÜZCE’DE D-100 KARAYOLUNUN BİR KISMI VATANDAŞIN ÇIKTI






Düzce İstilli köyü D-100 karayolunun yaklaşık 3 metrelik kısmı vatandaşın çıktı. Arsa sahibinin avukatı yolun trafiğe kapanmasını istedi.
Düzce D-100 karayolu İstilli köyü mevkiinde Alkan ailesine ait 14 dönümlük arsa yapılan ölçümlerde 11 dönüm çıktı. Aile yaptırdığı ölçümler sonrasında yollarının D-100 karayolu olduğunu öğrendi. Yaklaşık 3 dönümlük arsaları karayolları tarafından kamulaştırmadan yol yapılmış Alkan ailesi ise durumu yargıya taşıdı. Mahkeme Alkan ailesini haklı bularak yolun eski haline getirilmesine karar verdi.
Bunun üzerine harekete geçen hak sahiplerinin avukatı İsmail Can, İcra Müdürlüğü yetkilileri ile D-100 karayolunun bir bölümünü trafiğe kapatmak istedi. Olay yerine polis ve jandarma ekipleri gelirken karayolları ekiplerinin güvenlik önlemi almaması nedeniyle yol trafiğe kapatılamadı ve tutanak tutuldu.
Hak sahiplerinden biri olan Sami Alkan, “14 dönümlük arsamız ölçtürdüğümüzde 11 dönüm çıktı. 3 dönüm yer bulunamadı. Yaptırdığımız inceleme sonucunda D-100 karayolunun bir bölümü bizim arsa çıktı. Bunun ardından biz de gerekli süreci başlattık. Bize 57 bin TL hak verdiler. Biz kabul etmedik. Yargıtaya dava açtık yerin eski haline gelmesi kararı çıktı. Biz de yazık bir sürü masraf edilmiş masraf edilmiş yol kazılmasın dedik fakat ilgilenen olmadı. 7 senedir yetkilileri bekliyoruz. Neyse kanun o yapılacak. Süreci bekleyeceğiz” dedi.
Av. İsmail Can ise, yolun kapatılıp kapatılmaması konusunda “Karayollarının kapatılması şu an söz konusu değil fakat yolun bir kısmı kapanacak. Yetkililer olay yerinden uzaklaştı. Trafik güvenliğini sağlayacak kurum ve kuruluş yok herkes görevini yapsın” diyerek tepki gösterdi.
Yapılan telefon görüşmelerine rağmen bir sonuç çıkmayınca İcra Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutanak tutuldu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.