ERDEMLİ’DE GÜZEL EZAN OKUMA KURSU

Erdemli Müftülüğü tarafından din görevlileri için Ezanı Güzel Okuma Kursu düzenlendi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
ERDEMLİ’DE GÜZEL EZAN OKUMA KURSU






Erdemli Müftülüğü tarafından din görevlileri için Ezanı Güzel Okuma Kursu düzenlendi.
Erdemli Ulu Camii konferans salonunda düzenlenen kursun açılışında konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “İlçemizden 29 kursiyerimiz ezanı güzel okuma kursuna devam ediyor. Kötü bir ses yoktur. Rabbimiz her şeyi yerli yerince ve güzel bir şekilde yaratmıştır. Eğitimsiz ses vardır. Dolayısıyla ezanımızı her din görevlisi arkadaşımız en güzel şekilde okuyor. Önemli olan bu arkadaşlarımız içerisindeki cevheri ortaya çıkarmak, ezanın canlı bir şekilde okunmasını sağlamak ve ezanımızın o diriltici mesajını insanlarımıza daha iyi verebilmek. İmam arkadaşlarımızın yaptıkları işin zorluklarını biliyoruz” dedi.
Artık merkezi ezan sisteminden ve vaaz sisteminden Türkiye genelinde yavaş yavaş vazgeçildiğini vurgulayan Türkmenoğlu, “Çünkü Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde buyurduğu gibi ezan okumak gerçekten Hz. Bilal ile aynı sözleri tekrar etmek, Hz. Bilal’in layık olduğu, nail olduğu o kutsi makama ve şerefe ulaşma arzusu demektir. Bunun merkezi sistemle olması farklı bir şey, ezanın canlı okunması farklı bir şey. Onun için de bu kursu düzenleme konusunda Erdemli Müftülüğü olarak ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.