ESKİŞEHİR DEVLET HASTANESİ’NDE SİVİL SAVUNMA TATBİKATI

Eskişehir Devlet Hastanesi yöneticiliği ile Eskişehir il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından ‘Sivil Savunma Tatbikatı’ yapıldı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
ESKİŞEHİR DEVLET HASTANESİ’NDE SİVİL SAVUNMA TATBİKATI






Eskişehir Devlet Hastanesi yöneticiliği ile Eskişehir il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından ‘Sivil Savunma Tatbikatı’ yapıldı.
Kamu Hastaneler Birliğinden Sivil Savunma Uzmanı Dural Çiçek ile Eskişehir Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Cevdet Perçem tarafından organize edilen tatbikatta, gönüllülere, meydana gelebilecek doğal afetlere karşı alınabilecek tedbirler konusunda eğitim verildi.
Tatbikata ilişkin açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin Fidan, deprem, sel ve sanayi bölgesi içerisindeki muhtemel teknolojik afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikatlar içeren eğitimlere devam ettiklerini kaydetti.
Açık tehlike ve tehditler göz önüne alındığında sivil savunmanın öneminin daha iyi anlaşıldığını anlatan Fidan, “Bu nedenlerden dolayı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde iki saatlik ders programları hazırlanarak iki günde 154 kişiye eğitim ve tatbikat yapıldı. Doğal ve teknolojik afetlere karşı gönüllü personele pratik eğitimlerle tedbirler alınmakta, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılacak işlemleri içeren eğitimlerimiz devam etmektedir. Eğitim programımız, uygulamalı olarak iki haftayı kapsamakta olup, kurum görevlilerinin yanında gönüllülerle birlikte sivil toplum örgütlerine ve halkımızın katılımlarına açıktır” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.