ESNAF AVM YASASINI BEKLİYOR

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Bekir Duvarcı, kamuoyunda AVM Yasası olarak bilinen düzenlemenin yasalaşması için destek beklediklerini söyledi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
ESNAF AVM YASASINI BEKLİYOR






Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Bekir Duvarcı, kamuoyunda AVM Yasası olarak bilinen düzenlemenin yasalaşması için destek beklediklerini söyledi.
KONESOB’ta Kurban Bayramının ardından ilk mesai gününde oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen bayramlaşma töreni AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez’in katılımıyla yapıldı.
Burada konuşan KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, alınan önlemlerle tüketicinin rahat ve güven içinde bayram alışverişi yaptığını, esnafında ürünlerini rahatlıkla sattığını belirtti. Duvarcı, “Daha önce kalabalık nedeniyle kimse rahatlıkla hareket edemiyordu. Esnafımıza alışveriş yapmak isteyenler belediyemizin aldığı önlemlerle rahatlıkla ulaştı. Esnafımız da rahat bir bayram geçirdi, belediyelerimize teşekkür ederiz” dedi.
Duvarcı, yeni yasama döneminde mecliste gündeme gelmesi beklenen market ve süpermarketlerle ilgili çalışmanın yasalaşmasını beklediklerini ifade etti. Esnafın korunması için AVM’lerle ilgili düzenleme yapılmasının şart olduğunun altını çizen Duvarcı, “Önümüzdeki günlerde Alışveriş Merkezleri (AVM) ile ilgili yeni bir yasa gündeme gelecek. Bu yasanın onaylanması için milletvekilimiz Hüseyin Üzülmez’in de desteğini bekliyoruz. Bu yasa bizim için çok önemli. Bu konuda herkesin görüşü ilgili bakanlık tarafından sorulmaya başlanmış” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatarak, çalışmanın yasalaşması için elinden gelen gayreti göstereceğini bildirdi. Üzülmez, “Bu konuda hiç tereddüdünüz olmasın. Hem komisyonda hem mecliste bu AVM Yasasının çıkması esnafımızın haklarının korunması konusunda üzerimize düşen görevi yapacağımızdan endişe etmeyin. Sizlerden isteğimiz bu konuda hazırlayacağınız bilgilerle bizlere lojistik destek verin” diye konuştu.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine de değinen Üzülmez, paketteki daraltılmış seçim sistemi için her kesimin olduğu gibi esnaf temsilcilerinin görüşlerini kamuoyu ile paylaşarak tartışmasını istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.