Ev yakmaya giden kadınları jandarma güçlükle engelledi

Arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan olaylar dün gece de devam etti. 3 evi ateşe veren kadınlar başka evleri de yakmak isteyince güvenlik güçleri zor kullandı.

29 Aralık 2015 Salı 07:56
Ev yakmaya giden kadınları jandarma güçlükle engelledi






Ev yakmaya giden kadınları jandarma güçlükle engelledi

Şanlıurfa'da, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada öldürülen Mehmet Alpak'ın yakınları, hasımlarına ait 2 ev ile 1 depoyu yaktı. Bu olayın ardından bu kez bir grup kadın ellerinde benzin bulunan şişe ve çakmak ile hasımlarına ait farklı evleri yakmaya giderken jandarma tarafından güçlükle engellendi.

Şanlıurfa haberleri, Son Dakika Şanlıurfa,

Geçen cumartesi günü Uğurlu Mahallesi’nde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Alpak ile Altun aileleri arasında çıkan tartışmada, 50 yaşındaki Mehmet Alpak öldü, 4 kişi yaralandı. Olayın ardından yaşamını yitiren Alpak toprağa verilirken, hasımları Altun ailesi fertleri ise mahalledeki evlerini terk etti. Bu sabah kimliği belirsiz kişiler Altun ailesi fertlerine ait 2 ev ile 1 depoyu camlarını kırdıktan sonra ateşe verdi. Çıkan yangın, mahallede önlem amaçlı bekletilen jandarmaların fark ederek çağırdığı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

BİBER GAZIYLA ENGELLEDİLER

İtfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangının ardından mahalledeki taziye evinde oturan yaklaşık 20 kadın, ellerinde içerisinde benzin olan şişeler ile yürürken fark edildi. Jandarmalar, husumetli oldukları ailelere ait evleri yakmaya gittikleri saptanan kadınları engellemeye çalıştı. Jandarma uyarısına rağmen geri dönmeyen ve kendilerine karşı koyan kadınlar biber gazıyla müdahale ederek uzaklaştırdı.

Gerginliğin devam ettiği mahalleye jandarma takviyesi yapılırken, Altun ailesi fertlerine ait evlerin çevresindeki önlemler de artırıldı.

3 EV DAHA ATEŞE VERİLDİ

Sabah 2 ev ile 1 deponun ateşe verildiği Uğurlu Mahallesi'nde akşam saatlerinde önlem alan jandarmaları aşan kimliği belirsiz kişiler, hasım oldukları Altun ailesine ait 3 evi daha benzin dökerek ateşe verdi. Kısa sürede alevlerin sardığı evlere mahallede hazır bekletilen itfaiye ekipleri müdahale etti. Maddi hasarın oluştuğu yangında evlerde kimse bulunmazken, gerginlik üzerine mahalleye zırhlı araçlar ve jandarma birlikleri takviye olarak gönderildi.
Son Güncelleme: 29.12.2015 08:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.