GLADBECK BELEDİYESİ KÜLTÜR KOMİSYONU TOPLANDI

Gladbeck Belediyesi Kültür Komisyonu toplanarak kent genelindeki faaliyetlerin yanı sıra sorunlar ve çözüm önerilerini görüştü.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
GLADBECK BELEDİYESİ KÜLTÜR KOMİSYONU TOPLANDI






Gladbeck Belediyesi Kültür Komisyonu toplanarak kent genelindeki faaliyetlerin yanı sıra sorunlar ve çözüm önerilerini görüştü.
Gladbeck Belediyesi´nde düzenli olarak toplanan Komisyona, Kültür Komisyonu Baskanı Anette Wunnenberg, Kültür Müdürü Gabriele Stegemann, Kültür Müdürü Yardımcısı Dieter Hoffmann ve Gladbeck Uyum Meclisi Adına Hatice Duman katıldı.
Komisyonda Türklerle ilgili bir cok kültürel faaliyetlerin tanıtımları yapıldı.Komisyonda faaliyet raporlarından çikan sonuclara göre bir sonraki senenin düzenlemeleri hazirlandı. Yeni programlarda da Türkler icin Almanca kurslarından tiyatro eğitimlerine kadar bir cok etkinlik düzenlenmesi konusunda anlaşıldı. Ayrıca Türk gençleri icin bir dizi sanatsal kursların yapılması konusunda hem fikir olunuldu.Komisyona Gladbeck Uyum Meclisi Adına Hatice Duman da katıldiı Duman Kültür Komisyonu´nda Kurslara katılanlarin genel olarak yas ortalamasının yüksek olduğunu gençlerin de yapılan faaliyetlere ilgi göstermesi icin çalisma yapılması gerektiğini ve bu konuda calişmaları olup olmadığını sordu. Kültür komisyonu üyeleri de Duman ın sorusuna bu konuyla ilgili çalişma yapacaklarını ve Dumanın önerisini dikkate alacaklarini söylediler. Komisyon üyeleri ayrıca kursların genç sanat okulunda bir nebze de olsa karşilanacağını söylediler.
Duman ayrıca bu tür kurslara ve faaliyetlere türk vatandaslarının daha fazla ilgi göstermesi gerektigini söyledi. Komisyon üyeleri Gladbeck´te Türklerle cok güzel projelerde buluştuklarını ve buna dair memnuniyetlerini dile getirdiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.