Hatay'da ucube heykele çirkin saldırı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından künefeyi tanıtmak için yaptırıldığı bildirilen tepsili heykelin kolu kırıldı. Estetik ve sanattan yoksun heykelin daha önce de tepsisi çalınmıştı.

05 Ocak 2019 Cumartesi 11:06
Hatay'da ucube heykele çirkin saldırı






Hatay'da ucube heykele çirkin saldırı


Hatay'ın tanıtımı için dikilen künefeyi tanıtan heykelin kolu kırılınca alçıdan yapıldığı ortaya çıktı. 


Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından künefenin tanıtımı için kent meydanındaki Ulus Meydanı'na dikilen ve kentin sembollerinden biri haline gelen 'Künefe Çeviren Adam' heykelinin kolları kırıldı. Heykelin geçen yıl da elindeki bakır tepsi çalınmıştı

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 'Künefeciler Meydanı' olarak bilinen Ulus Meydanı'na geçen yıl dikilen 'Künefe Çeviren adam Heykeli' kentin sembollerinden biri haline geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce dikilen heykelin elindeki bakır tepsi, geçen yıl nisan ayında çalındı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmayla tepsi bulundu. Ancak tepsinin zarar gördüğü saptandı. Bunun üzerine yeni bir künefe tepsisi yapıldı. Bu kez demirden yapılan tepsi, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeniden yerine yerleştirildi.

HER İKİ KOLUNU BİLEKTEN KIRDILAR

Edinilen bilgilere göre heykel, bu kez de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Heykelin her iki kolu da bilek kısmından kırıldı. Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri tutanak tuttu. Bölgedeki esnaf, heykelin ilgi odağı olduğu, bazı ailelerin çocuklarını heykelin üzerine oturtarak fotoğraf çektiğini, tahribatın bu nedenle oluşmuş olabileceğini söyledi.


Şehir merkezlerini adeta istila eden estetik ifadeden yoksun alçı ve plastikten dökülerek elde edilen çirkinlik abidesi heykelimsi cisimlere yönelik saldırılar durmak bilmiyor. Belediyeler tarafından ucuz oldukları için fazlaca rağbet edilen heykeller, şehir meydanlarını istila ederken, sanatçıların ve kent bilimcilerinin duruma tepkisini dinleyen yok..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.