HAVALAR SOĞUYUNCA SEBZE BAHÇELERİ NAYLONLA POŞETLERLE KAPATILDI

Bitlis ve ilçelerinde havaların iyiden iyiye soğumasıyla sebze bahçelerinin üzeri naylon poşetlerle kapatılıyor.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
HAVALAR SOĞUYUNCA SEBZE BAHÇELERİ NAYLONLA POŞETLERLE KAPATILDI






Bitlis ve ilçelerinde havaların iyiden iyiye soğumasıyla sebze bahçelerinin üzeri naylon poşetlerle kapatılıyor.
Yazdan arta kalan fasulye, domates, patates, lahana ve biber gibi sebze bahçeleri, soğuktan korumak için naylon poşetlerle kapatılıyor. Bu sayede ürünleri soğuktan koruyan vatandaşlar, yılın büyük bölümünde doğal şartlarda yetişmiş ürünlerden de tüketmiş oluyorlar. Patatesler bahçelerde kazılan çukurlara bırakılıp üzeri naylonlarla kapatılırken, lahanalar ise poşetlere giriyor. Domates ve biberlerin üzerleri ise naylon çadırlarla tamamen kapatılıyor ve bu sayede ürünler soğuyan havanın olumsuz etkilerinden korunmuş oluyor.
Bitlis ve ilçelerindeki hemen hemen bütün vatandaşların sebzelerini soğuktan korumak için bu yöntemi uyguladığını belirten Suphi Avcil, üzerleri poşetlerle örtünerek soğuktan korunan ürünlerin aralık ayı sonuna kadar tüketilebildiğini söyledi. Domates ve biberlerin üzerlerine naylon çadırlar attıklarını, dolgun ve hassas olan lahanaları ise poşetlere geçirdiklerini anlatan Avcil, “Bu sayede sebze bahçelerimizdeki yazdan arta kalan fasulye, domates, patates, lahana ve biber gibi ürünlerimizi soğuktan koruyoruz. Aralık ayının sonuna kadar marketten sebze almadan bahçelerimizden ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Bu sayede hem ekonomik oluyor hem de tamamen organik sebze tüketmiş oluyoruz” diye konuştu.
Muhyettin Kaygın ise, sebzelerin üzerlerini gece kapattıklarını gündüz havalar ısınmaya başladığında ise açtıklarını anlattı. Kaygın, “Şimdilik gündüzleri azda olsa havalar ısınıyor, güneş yüzünü gösteriyor. Bu yüzden gece poşette kalan sebzelerin gündüzleri üzerlerini açıyor hem güneş görmesini hem de hava almasını sağlıyoruz. Belli bir müddet daha havalar bu şekilde devam edecek daha sonra ise havalar iyice soğuduğunda gece gündüz üzerlerini kapalı tutacağız” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.