HUBUBAT SEKTÖRÜ, ŞAHİN BATALLI BAŞKANLIĞINDA ANTALYA’DA TOPLANDI

Şahin Batallı başkanlığında Antalya’da toplanan Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu, 2023 vizyonunu belirledi.

16 Kasım 2013 Cumartesi 00:00
HUBUBAT SEKTÖRÜ, ŞAHİN BATALLI BAŞKANLIĞINDA ANTALYA’DA TOPLANDI






Şahin Batallı başkanlığında Antalya’da toplanan Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu, 2023 vizyonunu belirledi. Sektörle ilgili birçok sorunun da masaya yatırıldığı toplantıda ihracatçıların karşılaştığı sorunlar da görüşüldü.
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu, Şahin Batallı başkanlığında Antalya Rixsos Hotel’de toplanarak sektörün sorunlarını masaya yatırdı. 2023 vizyonuyla ilgili ortaya konan hedeflerin yakınlaşması yönünde de önemli kararların alındığı toplantıya Türkiye Hububat-Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanları ile Güneydoğu Anadolu Türkiye Hububat-Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreteri Salim Kocaer de katıldı.
Toplantıda, AB’nin Türkiye’den yaptığı işlenmiş tarım ürünlerindeki kotanın artırılması için ilgili bakanlıklar nezdinde girişimler yapılması da karara bağlandı. Türkiye’nin en fazla ihraç kalemlerinin kendi sektörlerinde olduğuna dikkat çeken Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batalı, “Ülkemizde üretilen tarımsal ürünlerin dünya piyasalarında hak ettiği fiyatlarda alıcı bulması yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Son dönemlerde sektörümüzle ilgili ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunların masaya yatırılarak çözüm önerilerinin üretildiği sektör kurulu toplantımız başarılı geçti. İhracatçılarımızın en büyük sorunları arasında yer alan işlenmiş tarım ürünleri taviz kotalarının yükseltilmesi yönünde görüşmeler yapılarak uygulanan kota miktarlarının arttırılması yönünde girişimlerimiz olacaktır. Yeni pazar arayışlarımızla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarımız ve tanıtım guruplarına verdiğimiz desteğimiz devam edecektir. Özellikle yeni pazar bulunması ve ürünlerimizin bu pazarlarda alıcı bulabilmesi elbette ülke tanıtımıyla da mümkün olacaktır. Gerek ülke tanıtımı gerekse ürün tanıtımı bu bağlamda birlikte sürdürülmek zorundadır. Uzakdoğu ve Afrika ülkeleri bu anlamda en önemli pazarlarımız arasında yer alabilir” dedi.
TARIMSAL ÜRÜNLERİMİZİ DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
Tarımsal ürünlerin dünya standartlarında üretilmesi için çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Başkan Batalı, “Dünya pazarlarında nitelikli ve kaliteli ürünlerle yer almak ihracatımızı arttıracağı gibi ürünlerimizin alıcı bulmasını da kolaylaştıracaktır. Bunun için dünya standartlarında ürünler üretilmesi için çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili bakanlıklarımızla sürekli temas halindeyiz ve hangi ürünlerin hangi standartlarda olması gerektiği yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuluyoruz. Bu bakanlıklarımızın çiftçilerimize yönelik uyguladığı bilinçlendirme eğitimleri önümüzdeki dönemlerde olumlu sonuçlar verecektir. Türkiye’de artık tek ürün dönemi sona ermiş birçok bölgemizde ikinci ve üçüncü ürün uygulamaları başlamıştır. Elbette bu üretimin dünya piyasalarına sunulmasında ihracatçılarımızın önemli rolü olacaktır” değerlendirmesini yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.