İHLAS KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN DÜNYA İKİNCİLİĞİ

Çin’in Vuxi kentinde düzenlenen Dünya Gençler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz’un da yer aldığı Olimpik Yay Yıldız Erkek Takımı Dünya 2.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
İHLAS KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN DÜNYA İKİNCİLİĞİ






Çin’in Vuxi kentinde düzenlenen Dünya Gençler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz’un da yer aldığı Olimpik Yay Yıldız Erkek Takımı Dünya 2.’si oldu.
Sırasıyla Rusya Federasyonu ve Amerika Birleşik Devletlerini eleyen Olimpik Yay Yıldız Erkek Takımı, yarı finalde karşılaştığı turnuvanın favorilerinden Çin Halk Cumhuriyeti’ni de yenerek finalde Fransa’nın rakibi oldu.
Final karşılaşmasında rakibi karşısında çok iyi mücadele gösteren okçularımız, final heyecanından kaynaklanan ufak hatalarla karşılaşmayı 219-210 kaybederek dünya ikincisi oldu.
Birçok otorite tarafından geleceğin okçuları arasında gösterilen Gazoz turnuva boyunca göstermiş olduğu performansla göz kamaştırdı. Milli takımın finale kadar gelmesinde büyük katkısı olan Gazoz, Türk okçuluğu için önemli bir isim olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor.
Turnuva sonunda düşüncelerini paylaşan başarılı okçu, milli takım olarak önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Finalde karşılaştıkları rakiplerini yenebilecek güçleri olduğunu belirten Gazoz, yaptıkları basit hatalarla maçı kaybettiklerini ifade etti. Bu turnuvanın artık geride kaldığını da belirten Gazoz, hedeflerinin gelecek yıl düzenlenecek olan Dünya Gençler Olimpiyatları olduğunu söyledi.
Mete Gazoz’u Türk okçuluğu açısından gelecekte önemli bir isim olacağına inandığını söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, milli sporcunun takım halinde kazanılan Dünya ikinciliğinde göstermiş olduğu başarıyla mutlu olduklarını söyledi. Gazoz’un sportif başarısını derslerine de aktararak akademik başarıyı da elde edeceğini söyleyen Koç, Gazoz’un daha iyi yerlere geleceğinden emin olduğunu ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.