IŞİD'e şok baskın: Türk Uçakları sabaha karşı bombaladı

Türk savaş uçakları Suriye sınırında Türkiye'ye karşı kümelenen terör örgütü IŞİD mevzilerini gece yarısından itibaren vurmaya başladı

24 Temmuz 2015 Cuma 06:27
IŞİD'e şok baskın: Türk Uçakları sabaha karşı bombaladı






Flaş, FLaş, Flaş, IŞİD'e şok baskın: Türk Uçakları sabaha karşı bombaladı

Son dakika Suriye, Suriye operasyon, Türkiye terör örgütü IŞİD'e karşı aktif savunma pozisyonuna girdi. Suriye sınırında 1 astsubayımızın şehit edilmesinin ardından karadan dün yapılan sınırlı operasyonun ardından Türk Hava Kuvvetleri, sabaha karşı IŞİD mevzilerini vurdu.
Türkiye sınırına yönelik yeni bir saldırı hazırlığı içinde bulunduğu tesbit edilen IŞİD militanlarının olduğu mevziler Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları tarafından vuruldu Türk Silahlı Kuvvetleri, dün bir astsubayın şehit edilmesinin ardından IŞİD'in Türkiye'ye saldırı hazırlığı yaptığının belirlenmesi üzerine hava operasyonu düzenledi.
IŞİD hedefleriyle sınırlı kalmak üzere saat 03.12 itibariyle operasyon başlatıldı. Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasına girmeden, Türk hava sahasından vurduğu bildiriliyor. Körfez savaşında bile kısıtlı olarak ABD uçaklarına güçlükle izin verilen İncirlik ortak savunma tesislerinin kullanımı, IŞİD'e karşı etkin olarak kullanılacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında yapılan telefon görüşmesinde, müttefik uçaklarına Malatya Erhaç havaalanının da kullanım izninin verildiği ifade ediliyor.

İHA'LAR VE İSTİHBARAT RAPORLARI MASAYA YATIRILDI

Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden saat 03.12 itibarıyla 5'er dakika arayla F-16 savaş uçakları havalandı.
Uçakların havalanmasının ardından kısa süre sonra Kilis'in Seve Köyü'nün karşısındaki IŞİD kontrolündeki bölgeden ağır patlama sesleri duyulmaya başlandı.

Patlama sesleri sınırdan uzakta olan Kilis merkezine de ulaştı. İlk gelen bilgiler, Suriye'nin Havar Köyü'nde bulunan IŞİD hedeflerinin savaş uçakları tarafından bombalandığını gösteriyor.

Bölge sakinleri de Kilis karşısına denk gelen Suriye topraklarındaki IŞİD'e ait bazı noktalarda ağır patlama seslerinin geldiğini aktardılar.
Bu arada operasyon kararı dünkü Güvenlik Zirvesi'nde alındığı bildirildi.

GECE BOYUNCA SINIR BÖLGESİNDE NELER YAŞANDI

-Gece yarısı 03.12'de 3 F-16 Diyarbakır'dan havalandı.
-Uçaklara Suriye topraklarında üç IŞİD yığınak noktası hedef olarak verildi.
-Uçaklar, 1 saat 12 dakika içerisinde (04.24) operasyonu tamamlayarak üsse döndü.
-Uçak kayıtları ve insansız hava araçlarıyla hedeflere verilenn zayiat gözden geçiriliyor.
-Türkiye, operasyonun başlaması ile birlikte müttefiklerine de bilgi verdi.
-Harekatın kapsamı, IŞİD hedefleriyle sınırlı tutuldu.
-Türk savaş uçakları belirlenen hedeflere Suriye hava sahasını ihlal etmeden güdümlü füzeler gönderdi.
Harekatın yasal temelini 2 Ekim tarihli tezkere oluşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saldırı halinde angajman kuralları çerçevesinde karşılık vereceği çok önceden açıklanmıştı. Birçok kez Türk topraklarına düşen top ve havan  mermisi nedeniyle bu kural, yaşama geçirildi. İlk kez hem astsubayın şehit edilmesi hem de IŞİD militanlarının daha kapsamlı saldırı hazırlığı içine girmesi üzerine, savaş uçaklarının kullanıldığı bir hava operasyonu düzenlendi.

DÜN BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Suriye sınırında, Türk sınır birlikleri ile IŞİD militanları arasında sıcak çatışma yaşanmıştı.
Çatışma, Suriye tarafından IŞİD'lilerin açtığı ateşe askerin karşılık vermesi üzerine başlamıştı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre çatışmada IŞİD mevzileri ağır ateş altına alınarak tahrip edilmiş, 1 IŞİD militanı öldürülmüştü.
Son Güncelleme: 24.07.2015 06:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.