KAHRAMANMARAŞ’TA BÜYÜCÜLÜK İDDİASI

Kahramanmaraş’ta bir kişi üfürükçülük, muskacılık ve büyücülük iddiası ile gözaltına alındı.

25 Ekim 2013 Cuma 00:00
KAHRAMANMARAŞ’TA BÜYÜCÜLÜK İDDİASI






Kahramanmaraş’ta bir kişi üfürükçülük, muskacılık ve büyücülük iddiası ile gözaltına alındı.
Alınan bilgilere göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü Kamu Güvenliği Büro Amirliği ekipleri, İstasyon Mahallesinde ikamet eden H.D.’nin vatandaşların dini duygularını istismar ederek haksız kazanç elde ettiği ihbarı üzerine harekete geçti.
H.D.’nin evinde arama yapan polis, 5 Adet zımba, zımba teli, 1 poşet toplu iğne, 70 Adet A4 kağıda yazılı Arapça yazı, 5 sayfa yarım kağıda yazılı Arapça yazı, 32 adet küçük kırmız kağıda yazılı Arapça yazı, 1 paket içerisinde kimyon tohumu, 2 siyah poşet içerisinde üzerlik ve darıca tohumu, çeyrek çuval içerisinde tütsü işlerinde kullanılan Paryavşanı otu, 353 adet içerisinde bitki tohumları bulunan sarılı ve zımbalı Arapça yazıları bulunan kağıtlar, içerisinde Arapça yazılar bulanan 2 adet eski kitap, içerisinde Arapça yazılar bulunan 4 adet defter, 1 adet nal, muska yazmada kullanılan 3 adet kalem ile çok miktarda renkli kağıt ele geçirdi.
Gözaltına alınan H.D. hakkında, 677 Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanuna muhalefet suçundan işlem yapıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.