KARTAL BELEDİYESİ’NE AKILLI BİNA

Kartal Belediyesi’nin yeni yapılan akıllı belediye binası gün sayıyor,
Kartal Belediyesi’nin üç ayrı binada hizmet vermesini sona erdirecek ve kendi binasında faaliyetini sürdürmesini sağlayacak olan yeni binaya kısa sürede taşınılacağı açıklandı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
KARTAL BELEDİYESİ’NE AKILLI BİNA






Kartal Belediyesi’nin yeni yapılan akıllı belediye binası gün sayıyor,
Kartal Belediyesi’nin üç ayrı binada hizmet vermesini sona erdirecek ve kendi binasında faaliyetini sürdürmesini sağlayacak olan yeni binaya kısa sürede taşınılacağı açıklandı. Binanın açılış töreninin de bu yıl içinde yapılacağı öğrenildi. Yeni belediye hizmet binası çevresinde yol düzenleme çalışmaları, kaldırım yapımı, sokak ışıklandırma sistemlerinin yapımı son aşamasına geldi. Ayrıca bina içi ve dışı düzenlemeler yapılırken, klima sistemleri ve akıllı bina bilişim ağı da tamamlanmak üzere. Bina, tamamen otomasyon üzerinden güvenlik, ses, kamera, aydınlatma, iklimlendirme ve yangın sistemlerini kontrol edecek şekilde tasarlanıyor. Akıllı bina ile örnek bir belediye binası, Kartallıların hizmetine verilmiş olacak. Bina içinde led aydınlatmalar kullanılarak elektrik sarfiyatından kar edilecek. Aynı zamanda gün ışığı sensörlerinden faydalanılarak dış ortam aydınlığına göre içerideki ışık lümeni sabitlenerek buradan da kazanç sağlanacak. Yapılan çalışmaların yanısıra görsel tasarım olarak, bina çıkışına Kartal Heykel Sempozyumu’nda sergilenmiş heykeller yerleştirilmeye devam ediyor. Çalışmaların Kurban Bayramı süresince de devam edeceği ve kısa sürede sona ereceği ifade ediliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.