KAYSERİGAZ’DAN BACA VE KOMBİ TEMİZLİĞİ UYARISI

Kayserigaz, abonelerine baca ve kombi temizliği konusunda uyarılarda bulundu.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
KAYSERİGAZ’DAN BACA VE KOMBİ TEMİZLİĞİ UYARISI






Kayserigaz, abonelerine baca ve kombi temizliği konusunda uyarılarda bulundu.
Baca ve kombi temizliğinin önemine dikkat çeken Kayserigaz, küçük ama gerekli olan işlemlerin başta insan hayatı olmak üzere, yakıt verimliliğinden ekonomiye kadar birçok avantajlara sahip olduğunu vurguladı. Geçmişte birçok acı dolu örneklerinin olduğunu söyleyen Kayserigaz Proje Müdürü Murat Akdağ, düzenli olarak yapılan kombi bakımı ve baca temizliğinin Kayserili vatandaşlara birçok yarar sağlayacağını belirtti.
Akdağ, kombi temizliği ya da genel anlamda kombi bakımının maksimum her iki yılda bir yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bu işlemin canlı uygulamasını, Kayserigaz’ın kampus alanı içerisinde kurulmuş olan ‘Doğalgaz Eğitim Evi’nde kendi alanında uzman, güler yüzlü personelleriyle 20 dakikalık eğitimlerle danışmanlık hizmeti sağlandığını söyleyen Akdağ, bu işlemlerle birlikte abonelere alınabilecek önlemlerin ve yapılacak periyodik bakımların ayrıntılarının verildiğini açıkladı. Kayserigaz Proje Müdürü Murat Akdağ, özellikle kış aylarında, oluşan fazla gaz akışından dolayı sürekli kullanım içerisinde olan kombilerin, periyodik bakımlardan geçirilmesi gerektiğini dile getirerek tıpkı uzun bir yola çıkılmadan önce, araç nasıl gözden geçiriliyorsa, kombilerin de kış aylarından önce bakımlarının yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Kombi bakımlarının yapılmadığı ya da ihmal edildiği durumlarda, kombi içerisindeki parçaların arıza olasılıklarının arttığını, bu durumda da gaz kaçağı riskinin yüksek olduğunu belirten Kayserigaz Proje Müdürü Murat Akdağ, diğer yandan zamanında yapılan kombi bakımlarının doğalgazı en verimli şekilde kullanarak vatandaşların ekonomilerine katkıda bulunduklarını söyledi.
Diğer bir önemli hususun baca bakımı olduğunu belirten Akdağ, zehirlenme gibi istenmeyen vakaların büyük ölçüde baca kaynaklı olduğunu belirtti. Zamanla dolan ya da içerisine kuş, taş, harç gibi cisimlerin düşmesiyle tıkanan bacalar, kullanıcılar üzerinde hayati risk oluşturduğunu söyleyen Amdağ, “Sessiz katil olarak adlandırılan karbon monoksit gazı, zamanla işlevini yitirmiş olan bacalarda çıkacak yol bulamayarak hane içerisine sızıyor ve genelde uyku halinde yakaladığı insanlarda ciddi zehirlenmelere ve hatta bazen ölümlere yol açabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçmek, daha sağlıklı, mutlu bir hayat sürdürmek adına, Kayserigaz baca temizliği konusunda hassasiyetle duruyor” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.