Kız yurdundaki paniğin altından eşek şakası çıktı

Üniversiteli öğrencilerin kaldığı kız yurdunda gençlerin kendi arasında yaptığı eşek şakası sosyal medyada Türkiye'nin gündemine oturdu. Karaman'da meydana gelen olayın ardından çok sayıda kız öğrenci yurdu terk etti.

08 Kasım 2017 Çarşamba 03:00
Kız yurdundaki paniğin altından eşek şakası çıktı






Kız yurdundaki paniğin altından eşek şakası çıktı

Karaman'da üniversiteli kızların kaldığı yurtta haftalarda hakim olan paniğin nedeni sonunda netleşti. Genç kızların kendi aralarındaki eşek şakasından kaynaklanan yalana daha sonra şakayı yapanların bile inandığı ortaya çıktı. Polis ve müfettişlerin yaptığı soruşturmada, şakayı yapan öğrencilerin arkadaşlarını uyarmasına rağmen korkunun devam ettiğini belirten yetkililer aşırı sınav stresinin de bu durumda etkisinin olduğunu belirtiyor.


Karaman’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Nefise Sultan Kız Yurdu’nda ‘gulyabani’ paniğine, 3 öğrencinin başlattığı ‘eşek şakası’nın neden olduğu belirlendi. 8 öğrencinin korkudan hastanelik olmasına, onlarcasının da yurdu terk etmesine neden olan olayla ilgili Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında polis 200’e yakın öğrencinin ifadesine başvurdu. ‘Şaka’yı başlattığı gerekçesiyle gözaltına alınan 3 öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre olayı soruşturan polis, ‘şaka’ya daha sonra dahil olup olayın çığırından çıkmasına neden olan diğer öğrencilerin kimliklerini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor. Yurtta kalmaya devam eden bazı öğrenciler ise, durum aydınlatılsa da hâlâ sesler duyduklarını iddia edip, olayın şaka olduğuna inanmadıklarını söyledi. Binanın her katına polis ve özel güvenlik ekipleri yerleştirildi, güvenlik kamerası takıldı.


İfadelerinde yüzlerini boyayıp bir kez şaka yaptıklarını, endişenin yayılması üzerine bundan vazgeçtiklerini söyleyen 3 ‘şakacı’ öğrenci, daha sonra kendilerinin de korkmaya başladığını söyledi. Oda kapısına masa dayayıp uyumaya çalıştıklarını iddia eden gençler, odalara bırakılan notlar ve işaretlerle ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Öte yandan KYK da şakayı yapan öğrencilerle ilgili disiplin işlemi başlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.