KÜÇÜKLER, İSPİR ÜZÜMBAĞI KÖYÜ GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİNE KATILDI

Erzurum’un İspir ilçesinde düzenlenen Üzümbağı Köyü Geleneksel Karakucak Güreşleri, kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
KÜÇÜKLER, İSPİR ÜZÜMBAĞI KÖYÜ GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİNE KATILDI






Erzurum’un İspir ilçesinde düzenlenen Üzümbağı Köyü Geleneksel Karakucak Güreşleri, kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. “Sporun ve sporcunun dostu” diye anılarak er meydanında İspirlilerle bir araya gelen Başkan Av. Ahmet Küçükler, yeşil cennetin yöre sakinlerinden yoğun ilgi gördü.
Kentte ata sporu güreşin yaygınlaşmasına destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, hafta sonunu İspirli hemşerileriyle birlikte geçirdi.
Üzümbağı Köyü sakinlerinin davetine icabet eden Başkan Küçükler, burada düzenlenen Üzümbağı Köyü Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni izledi. Kentlerde düzenlenen dev organizasyonu aratmayan Üzümbağı Karakucak Güreşleri’ne 60 sporcu katıldı. 11 sıklette yapılan spor organizasyonunun sunuculuğunu Doğu Anadolu Bölgesi cazgırlarından Osman Demir yaptı. Keyifli ve coşkulu sunumlarıyla İspirlilere unutulmaz bir güreş atmosferi yaşatan Demir, seyircilerden sürekli alkış aldı. İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer’in de izlediği etkinlikte yoğun ilgi gören Küçükler, burada yaptığı konuşmada, ata sporu güreşin yaygınlaşması için kurum olarak yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.
Başkan Küçükler, yöre sakinlerine seslenerek, “Allah bu güzelliğinizi, birlik ve beraberliğinizi daim etsin. Böyle güzel bir festivale katıldığım için çok mutluyum. Ata sporumuz güreş daha iyi noktalara gelmeli, birlik ve beraberliğimize vesile olmalı. Güreşte doğruluğu, güzelliği ve mertliği yaşıyoruz” dedi.
Bu arada gördüğü ilgi ve sevgiden ötürü son derece mutlu olan Başkan Küçükler, Üzümbağı sakinlerinin isteklerini kırmayarak, şirin köyün yollarını yapacağına ve karakucak güreşleri için yeni bir meydan alanı oluşturacağına söz verdi. Bu jest sonrası çok mutlu olan İspirliler, Küçükler’e “Halkın Başkanı” diye iltifatta bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.