Mahkeme 'Zorla öpmek suç değil' dedi

Kadına yönelik cinsel saldırılar konusunda yerel mahkemenin verdiği cezayı Yargıtay bozdu.

26 Şubat 2015 Perşembe 09:33
Mahkeme 'Zorla öpmek suç değil' dedi






Mahkeme 'Zorla öpmek suç değil' dedi

Kadına yönelik cinsel saldırılar konusunda yerel mahkemenin verdiği cezayı Yargıtay bozdu.
Yargıtay, kocanın eşini "zorla kendisine doğru çekerek sarılıp öpmesinin" suç sayılmadığını belirterek yerel mahkemenin kocaya verdiği mahkumiyet kararını bozdu. Yargıtay'ın bu kararına göre evlilik içinde sadece tecavüz fiilleri cezalandırılacak. Tecavüz dışındaki cinsel saldırılarda ceza verilmeyecek.
Antalya’da yaşanan olayda, savcılığa başvuran kadın , kendisini istemediğini söylediği halde zorla öpen kocasından şikayetçi oldu. Başsavcılık, koca hakkında “cinsel saldırı” suçundan dava açtı. Yargılanan koca hapis cezasına mahkum oldu. Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay’a geldi. Yargıtay 14. Ceza Dairesi mahkemenin kararını bozdu.


Bozma kararında eşe karşı işlenen cinsel suçlarda cinsel saldırının, sadece nitelikli halinin şikâyete tâbi suç olarak düzenlendiği, cinsel saldırı suçunun basit halinin eşe karşı işlenmesinin ise suç olarak düzenlenmediği belirtildi. Kararda şöyle denildi: “Mağdure ile resmi evli olan sanığın eşinin rızası hilafına onu kendisine doğru çekerek sarılıp öpmesi şeklindeki eyleminin cinsel saldırı suçu oluşturmadığı gözetilmeden sanığın mahkûmiyetine karar verilmesi kanuna aykırıdır.” Daire, bu gerekçeyle oybirliği ile sanığa verilen cezayı bozdu. Yargıtay’ın kararına göre, evlilik içinde sadece “tecavüz” fiilleri suç olarak görülüp cezalandırılacak. Bunun dışındaki “cinsel saldırı” eylemleri ise cezasız kalacak.
Son Güncelleme: 26.02.2015 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.