MAZLUMDER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KOÇER GAZİANTEP’TE

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Koçer, Gaziantep’te canlı yayına katıldı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
MAZLUMDER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KOÇER GAZİANTEP’TE






Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Koçer, Gaziantep’te canlı yayına katıldı.
Kanal 5 TV’de Abdurrahim Çelik hazırlayıp sunduğu programda, kadının İslam toplumundaki yeri, temel insan hakları konusunda erkek ve kadın arasında bir fark olmadığı, yaratılışa ilişkin fiziki ve psikolojik farklılıkların ise ailedeki görev farklılıklarına dönük ilahi işaretler olarak anlaşılması gerektiği, kadının aile içindeki görevlerini aksatmadan, toplumdaki ‘iyiliği emretmek ve kötülükten kaçındırmak’ anlamında aktif rol üstlenmesi gerektiği belirtildi.
Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Koçer, Mazlumder’in Genç Kadın Buluşması adı altında 70’in üzerinde 30 yaş altı kızın katılımı ile bir eğitim çalışmasının 5-6 Ekim 2013’te Diyarbakır şubenin ev sahipliği ile kendi öz kaynakları ile gerçekleştirildiğini belirterek, “İlk gün eğitim çalışması, ikinci gün ise tarihi yerlerin gezilmesi şeklinde bir kaynaşmaya vesile olundu. Bu motivasyon ile illerine dönen hanım kardeşlerimizin daha ciddi şekilde insan hakları faaliyetlerine sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Ayrıca Suriye bir batağa saplandı. Oradaki durum dünyanın emperyalist güçlerinin otorite savaşına dönüştü. Üçüncü yol olarak ‘yumuşak güç’ diplomatik bir baskı ile tarafların anlaştırılması ve müzakeresi ile çıkış yolu konusunda Türkiye’nin daha aktif rol alması gerekiyor. Mısır konusunda ise, seçilmiş Mursi yönetiminin darbe ile devrilmesi kabul edilemez. Ancak, gerçekçi bir politika ile yeni yönetim ile normalleşmenin temini noktasında diplomatik temasın ve etki gerekiyor. Başörtü serbestliği düzenlemesi güzel ama yetersiz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.