MOTORİN 4.40 - DOMATES 4.29

Kurban Bayramı öncesinde fiyatı artan domatesin kilogramı marketlerde 4,29 liradan satılıyor.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
MOTORİN 4.40 - DOMATES 4.29






Kurban Bayramı öncesinde fiyatı artan domatesin kilogramı marketlerde 4,29 liradan satılıyor.
1 liradan satılırken Kurban Bayramı öncesi fiyatı adeta uçuşa geçen domates marketlerde kilogramı 4,29 lira ile 5 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Hal’de 2, 80 liraya satılan sofraların vazgeçilmezi domatesin fiyatının 15 gün içerisinde düşüşe geçmesi bekleniyor.
Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adnan Pirinç, domates fiyatlarındaki ani yükselişin ürünün tarladan seraya geçiş sürecinden kaynaklandığını belirterek, bunun bayram fırsatçılığı olarak algılanmasının yanlış olacağını söyledi. İHA Muhabirine açıklamada bulunan Adnan Pirinç, “Konya Hal’inde en kalitelisi domatesin kilo fiyatı 2, 70 - 2,80 liradan alıcı buluyor. Market fiyatları hal fiyatlarının yüzde yüz üzerinde seyrediyor. Bayramda daha fazla tüketim olacağı için fiyatların kasıtlı artırıldığını düşünmek doğru değil. Fiyatları, hava muhalefeti, rekolte ve ihracat yönlendirir. Ramazan Ayı öncesinde de hatırlanacağı üzere domates fiyatları biranda yükselmişti. Bu durum Ramazan Ayı fırsatçılığı olarak görüldü ama öyle değildi. Hem Ramazan Ayı hem de Kurban Bayramı öncesi fiyatlar ürünün tarladan seraya geçişine denk geldiği için arttı” dedi.
Seraya geçiş döneminde bütün meyve ve sebzeler gibi domates fiyatının da ürün olmadığı için arttığını kaydeden Pirinç, “Biz geçiş anlarında bu durumu hep yaşıyoruz. Bu sene yerli domates erken üşüdü, sera ürünlerinin de piyasaya gelmemiş olması fiyatları biranda yükseltti. 15 güne kadar sera domatesi tüketiciye ulaşmaya başlar ve fiyatlar yeniden düşüşe geçer” diye konuştu.
Marketlerde domates fiyatını görenler şaşkınlarını gizleyemezken, "Domates fiyatı akaryakıtla yarışıyor" yorumu yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.