MÜEZZİNOĞLU: “ŞEHİR EFSANELERİNİN ŞEHİR HASTANELERİNE DÖNÜŞTÜĞÜ BİR SÜREÇTEYİZ”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Şehir efsanelerinin şehir hastanelerine dönüştüğü bir süreçteyiz” dedi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
MÜEZZİNOĞLU: “ŞEHİR EFSANELERİNİN ŞEHİR HASTANELERİNE DÖNÜŞTÜĞÜ BİR SÜREÇTEYİZ”






Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Şehir efsanelerinin şehir hastanelerine dönüştüğü bir süreçteyiz” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Etlik Şehir Hastanesinde projenin temelinin atılacağı alanda basın açıklaması düzenledi. Mayıs 2015’te tamamlanacak olan Etlik Şehir Hastanesinin Ankara’ya yeni bir vizyon yeni bir ufuk getireceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:
“Önümüzdeki dönemde sağlık alanında önemli gelişmeler sağlayacak Etlik Şehir Hastanesini Başbakanımızın katılımıyla yarın temeli atılacak. 15 şehir hastanesinin temel atma ve inşaat süreci başladı. Yeni bir vizyon yeni bir ufuk kazandıracak olan şehir hastanesi yakın çağda bir milyar insan sağlık alanında yüksek bir alana kavuşacak.”
Ankara’yı sağlık kenti, şehri anlamında geliştirecek olan Hastanenin özelliklerini Müezzinoğlu şöyle sıraladı:
“Hastane 1.071.1885 metrekare inşaat alanına sahip olacak yerleşke, başta 4 milyonun üzerinde nüfusu olan Ankara olmak üzere bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacaktır. Yerleşke tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde tıbbi alanlarda 1.350 uzman ve pratisyen hekim, 2.750 hemşire ve ebe, 2.850 yardımcı sağlık personeli ile yaklaşık 50.000 vatandaşımıza modern koşullarda sağlık hizmeti verecek. Diğer yanda, otel, kongre merkezi, çarşı, spor salonu gibi ticari alanlara alışveriş ve rekreasyon ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Proton tedavisinin yapılacağı yer olacak.”
Dünyanın herhangi bir ülkesinde bunu başarabilen yok diyen Bakan Müezzinoğlu, “Ülkemizin sağlık tarihi geçmişinde böyle bir çalışma yok. 2015’in yıl sonuna kadar aylık aralıklarla 15 şehir hastanesi hizmete açılacak. Şehir efsanelerinin şehir hastanelerine dönüştüğü bir süreçteyiz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.