NATO Genel Sekreteri'nin hesabını AY Yıldız hackledi

30 Nisan 2018 Pazartesi 11:41
NATO Genel Sekreteri'nin hesabını AY Yıldız hackledi






NATO Genel Sekreteri'nin hesabını AY Yıldız hackledi


Türkiye'yi kanlı bir iç çatışmanın eşiğine sürükleyen 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sırasında sessiz kalan NATO'ya, Türk Hack Timi Ay Yıldız kapak yaptı. NATO'nun eski genel sekreteri Rasmussen'in hesabını ele geçiren AY Yıldız TİM üyeleri ingilizce bir mesajla sessiz kalan ittifak ve üyelerine gönderme yaptı. Rasmussen Facebook hesabından durumu kurtarmaya çalıştıkça iyice battı. Zira aynı isim Gezi olayları sırasında Türkiye'de olayları kışkırtan çevrelere de yeşil ışık yakan sözler sarfetmişti.

NATO eski Genel Sekteri ve eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda; "İtirafta bulunmak istiyorum! 15 Temmuz'da darbe olacağını biliyorduk. Ama Türkiye'ye yardım etmedik. NATO bu nedenle Sayın Erdoğan'dan özür dilemeli" ifadeleri kullanıldı.


Profiline 'AyYıldız Tim' bilgisi eklenen Rasmussen, Facebook hesabından bir açıklamada bulunarak, "Twitter hesabım Pazar akşamı hacklendi ve desteklemediğim 2 tweet paylaşıldı. Twitter ile sorunu çözmek için çalışıyorum. Aynı zamanda demokrasi kavgamız, serbest piyasa ve özgürlüğün sürdürülmesi için çalışmalarımız değişmez" şeklinde paylaşımda bulundu. 

GEZİ PARKI OLAYLARI'NDA TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Anders Fogh Rasmussen, Türkiye’de hükümet aleyhine yapılan protestolara ilişkin bir açıklama yaparak AK Parti hükümetine temel haklara riayet etmesi çağrısında bulunmuş ve "Doğal olarak tüm NATO üyesi ülkelerin temel demokrasi ilkelerine göre yaşadığını kabul ediyoruz" diye konuşmuştu

Son Güncelleme: 30.04.2018 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.