ÖĞRENCİLERİN PROJESİNE BAKANLIKTAN DESTEK

Silifke Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan güneş panelleri kullanarak damlama yöntemi ile okul bahçesinde çilek yetiştirme projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiği öğrenildi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
ÖĞRENCİLERİN PROJESİNE BAKANLIKTAN DESTEK






Silifke Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan güneş panelleri kullanarak damlama yöntemi ile okul bahçesinde çilek yetiştirme projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiği öğrenildi.
Gençlerin üretici ruha sahip olmaları ve güneş panellerini kullanarak toprağın nem ihtiyacına göre damlama yöntemiyle sulama yapılarak hazırlanan projede okul bahçesinde çilek üretimi yapan Silifke Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri projeyi okul idarecileri ve öğrencilerle paylaştı. Okul toplantı salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan okul müdürü Sıtkı Parlakyiğit proje hakkında bir bilgi verdi. Parlakyiğit, “Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Emel Yılmaz’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı projede okul öğrencilerimiz Serkan Serin, Aslı Bağçeli, Büşra Beyza Kartal ve hizmetlilerimiz Mehmet Gönen ve Serkan Doğan tarafından okulumuz bahçesinde uygulanan güneş panelleri kullanarak damlama yöntemi ile okul bahçesinde çilek yetiştirme projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Bu proje ile birlikte okulumuzun hazırladığı iki projede kabul görerek destek almıştır. Okulumuz bahçesinde uygulamaya konan projemizde emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Biyoloji Öğretmeni Emel Yılmaz ise gençlerin üretici olması ve kullandığı materyallerden en az enerji ile en verimli şekilde yararlanmalarını sağlayacak bilinçte olmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Bu nedenle ön gördüğümüz projede, gençlere üretken bireyler olmaları ve üretim yaparken de tasarruf ruhunun aşılanması hedeflenmiştir. Üretimi yapılması düşünülen çilek bitkisinin yetiştiriciliğinde illerin başında 67.075 ton ile Mersin gelmektedir. Çilek bitkisi aşırı soğuk olmadıkça hemen her iklim koşullarında yetişebilir. Çilek bitkisi hastalıklarına karşı dayanıklıdır. Çapalama, yabani ot temizleme gibi zahmeti yoktur. Besin değeri yüksek, antioksidan ve anti kanserojen özelliğe sahip, bağışıklığı güçlendirici, bağırsak kurtlarını dökücü, ateş düşürücü gibi sağlık açısından önemli yararları mevcuttur. Proje kapsamında okulumuzun bahçesinde 120 m2’lik bir alan üzerinde uygulama çalışması başlattık. Sulama çalışması için gerekli olan enerjinin akümülatöre bağlı güneş panelinden karşılanmasıyla enerjiden tasarruf sağlanmasını gerçekleştirmekteyiz. Projemize destek veren başta okul müdürümüz Sıtkı Parlakyiğit’e, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, okul öğrencilerimize ve okulumuzda görevli hizmetli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”
Düzenlenen programda ayrıca projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçenlere bir de plaket verildi.
Daha sonra okul bahçesinde yapılan çilek bahçesinin açılış kurdelesini Silifke Belediye Başkanvekili Ali Usca ve okul müdürleri ile birlikte kesen Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise projenin hazırlanmasında ve hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenleri tebrik ettiğini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.