OKULA DÖNÜŞ KABUS OLMASIN

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, eğitim yılının başında çıkılan tatilin öğrencilerin okul maratonuna uyum sağlamasında sıkıntılara sebep olduğunu söyledi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
OKULA DÖNÜŞ KABUS OLMASIN






Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, eğitim yılının başında çıkılan tatilin öğrencilerin okul maratonuna uyum sağlamasında sıkıntılara sebep olduğunu söyledi.
Uzun bir tatil döneminden sonra öğrenciler ders başı yaptı. Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, öğrencilerin tatil dönüşü zorlanmadan okula uyum sağlayabilmeleri için önemli tavsiyelerde bulundu. Dilitatlı, keyifli ve rahat dönemden, sınır, disiplin, kurallar, sınav maratonu dönemine geçişe uyum sağlamanın bazı şartları olduğunu söyledi.
Tatil sonrasında okula yeniden uyum sağlamanın yaklaşık bir hafta sürdüğünü ifade eden Dilitatlı, bu dönem içinde öğrencilerde ders çalışma veriminin azaldığını bildirdi. Dilitatlı, bu durumun fazla uzun sürmemesi için yapılması gereken en akıllıca yolun hiç beklemeden bir an önce derslerin başına geçmek ve alıştıra alıştıra ders çalışma temposunu yükseltmek olduğunu ifade etti.
Bu dönemde velilere de görevler düştüğünü söyleyen Dilitatlı, velilerin okulların açılır açılmaz çocuğun yoğun bir tempoyla çalışmasını beklemesinin gerçekçi bir tavır olmadığını kaydetti. Dilitatlı, okula alışma döneminin sıkıntısız atlatılabilmesi için velilerin çocuklarına zaman tanımaları gerektiğini bildirdi. Dilitatlı, öğretmenlerin de ilk haftalarda daha esnek ve toleranslı davranmalarının öğrencinin uyum sürecini çabuk atlatmasında etkili olacağını belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.