PROFESÖRE KARNAVAL GİBİ KARŞILAMA

Emekli olup köyüne dönmeye karar veren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi profesörlerinden Lütfi Çakar’a karnaval gibi karşılama töreni düzenlendi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
PROFESÖRE KARNAVAL GİBİ KARŞILAMA






Emekli olup köyüne dönmeye karar veren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi profesörlerinden Lütfi Çakar’a karnaval gibi karşılama töreni düzenlendi.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Başkanı Prof. Dr. Lütfi Çakar’ın emekli olduktan sonra doğduğu Kıyıkışlacık köyüne yerleşmesi coşkuyla karşılandı.
1958 yılında üniversiteyi kazanmasıyla doğduğu Milas’a bağlı Kıyıkışlacık köyünden ayrılan, çiftçi, yoksul bir ailenin çocuğu olarak sıfırdan zirveye ulaşan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Başkanı olan Prof. Dr. Lütfi Çakar’ın emekli olduktan sonra köye yerleşme kararı alması sevinçle karşılandı.
Profesör Çakar için kalabalık bir katılımla İskele mevkiinde karşılama töreni düzenlendi. Çakar için ailesi kurban kesti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı karşılama töreninde vatandaşlara yemek ikram edildi.
Gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Profesör Çakar; “Doğup büyüdüğüm köyümle bağlantımı hiçbir zaman koparmadım. Emekli olmamla birlikte yine hasretiyle yanıp tutuştuğum bu topraklara geri dönme kararı aldım. Köylülerimin beni bağırlarına basması ve verdikleri değer beni çok etkiledi. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.