Roche Çalışanları İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Yürümeye Devam Ediyor

Roche çalışanları, 15 yıldır dünya çapında gerçekleştirilen ve Roche Türkiye tarafından 9. kez destek verilen "Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi kapsamında adımlarını bu yıl da yardıma muhtaç çocuklara destek olmak için attı

28 Haziran 2018 Perşembe 10:12
Roche Çalışanları İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Yürümeye Devam Ediyor






Roche Çalışanları İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Yürümeye Devam Ediyor

Dünya çapında temel sosyal haklardan mahrum çocuklara yardım etmek ve onlara daha aydınlık bir gelecek sağlamak amacıyla yürütülen "Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi, uluslararası çapta 15 yıldır düzenleniyor. 157 şirket bölgesinden binlerce Roche çalışanının gönüllü katkısıyla hayata geçirilen etkinliğin Türkiye ayağı bu sene 27 Haziran Çarşamba günü tüm Roche Türkiye çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

2003 yılında başlatılan bu sembolik yürüyüş sayesinde 220.000'in üzerinde Roche çalışanı, dünya genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çocuklara yönelik sağlık ve eğitim projelerinde değerlendirilmek üzere bugüne dek 17 milyon İsviçre frangının üzerinde bağış topladı. Dünya çapında tüm Roche çalışanlarının katıldığı yürüyüş, bu yıl dünyada 15. Kez yapılırken, Roche Türkiye de bu global yolculuğa 9. kez ortak oldu.

"Roche Çocuklar İçin Yürüyor" girişimi 2003 yılından beri, Afrika'da bulunan ve dünyanın en az gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Malavi'de; okullar, sınıflar ve kimsesizler için merkezler kurulması, üniversite mezunlarının desteklenmesi ve gıda ile temiz su sağlanmasıyla, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir değişime katkıda bulundu.

2017'de düzenlenen yürüyüşten bugüne, Malawi ve Filipinler'de devam eden programların yanı sıra Etiyopya, Nepal ve Kenya'da 3 yeni eğitim ortaklığı başlatıldı. 75'den fazla çocuk projesi desteklenirken, Etiyopya'da 7300 çocuk erken çocukluk eğitim programından ve Malawi'de 2000 çocuk erken çocukluk gelişim merkezlerinden yararlandı.

Geleneksel yürüyüş coşkusunu beraber yaşayan, Roche Grubu'nun Türkiye'de iki şirketi Roche İlaç ve Roche Diagnostik çalışanlarının topladıkları bağışlar ve şirketin bu tutara denk gelen kurumsal katkısının yarısı, Malavi, Etiyopya ve Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerde yaşayan çocuklara destek olma amacıyla çeşitli projelere yönlendirilirken, diğer yarısı da Unicef Türkiye'nin "Tarım İşçisi Çocukları" projesine bağışlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.