ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 2 BİN 425 KURSİYERE SERTİFİKA VERDİ

Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesindeki tesislerde bilgisayar, yabancı dilleri, mefruşat kursu, kişisel gelişim, gıda hizmetleri ve bayan kuaförlüğü kurslarını tamamlayan 2 bin 425 kursiyerlere sertifikaları düzenle

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 2 BİN 425 KURSİYERE SERTİFİKA VERDİ






Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesindeki tesislerde bilgisayar, yabancı dilleri, mefruşat kursu, kişisel gelişim, gıda hizmetleri ve bayan kuaförlüğü kurslarını tamamlayan 2 bin 425 kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülhalim Ünverdi, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.
ANNELERİMİZİN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Eğitim konusunu önemsiyoruz. Çünkü bizim dinimizin ilk emri oku’dur. İlim Çin’de dahi olsa gidin alın diyor. Bizim inancımız, örfümüz, adetimiz her gün öğrenmeyi her gün bir adım daha ileri gitmeyi gerektiriyor. Bu nedenle eğitime ne kadar yatırım yapsak ne kadar emek versek azdır. Eğitim, anne karnından başlıyor. Çocuğa ne yedirirseniz, huyu alışkanlıkları ona göre şekilleniyor. Onun için özellikle annelerimizin eğitimi büyük önem arz ediyor. Neslimizi yetiştiren annelerimizdir. Yani bir anneyi eğitsek ülkeyi eğitmiş oluruz. Başta Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Valimiz ve diğer Milli Eğitim camiamız bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Türkiye’mizin şu anda en büyük bütçesi eğitime ayrılmıştır. Belediye olarak asli görevimiz olmamasına rağmen kendimize görev saydığımız eğitim konusunda her konuda yardımlar yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyor, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sertifika almaya hak kazanan değerli kursiyerlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum, hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
ŞAHİNBEY BELEDİYEMİZ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Şahinbey Belediyemiz örnek çalışmalara imza atıyor. Hayata geçirilen projelerin şehrimize kazandırdığı değeri gördükçe gururlanıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sosyal tesis yapımına büyük önem verilmiş olup, donanımıyla yönetimiyle ve şehre kazandırdıklarıyla büyük önem arz etmektedir. Bugün bu sosyal tesislerimizde binlerce vatandaşımız meslek edindirme kurslarından mezun oluyor ve meslek sahibi oluyor. Bu anlamlı çalışmasından dolayı başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ŞAHİNBEY BELEDİYEMİZ EĞİTİME ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNMAKTADIR
Gerek yerel yönetimlerin gerekse merkezi idarenin Gaziantep’teki eğitime büyük destek olduğunu ifade eden Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, şunları kaydetti:
“Eğitimdeki fiziki eksikliklerin giderilmesi ve eğitime olan bakış açısının değiştirilmesi noktasında önemli çalışmalar yapılmıştır. Bu noktada Şahinbey Belediyemiz önemli çalışmalar yapmıştır. Bugün burada eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerlerimize hayırlı olsun diyor, bu arkadaşlarımızın öğrenmeyi bırakmamalarını devam ettirmelerini hayat boyu öğrenmeyi kendilerine bir felsefe edinmelerini arzuluyorum.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.