Salihli’de denetimli serbestlere iş imkanı

Manisa’nın Salihli ilçesinde Denetimli Serbestlik Hizmetleri kapsamında koruma kurulları toplantısı Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz başkanlığında toplandı.

19 Eylül 2013 Perşembe 00:00
Salihli’de denetimli serbestlere iş imkanı






Manisa’nın Salihli ilçesinde Denetimli Serbestlik Hizmetleri kapsamında koruma kurulları toplantısı Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz başkanlığında toplandı.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Altan Serpil, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Ziraat ve Halkbankası müdürleri, cezaevi müdürü, baro temsilcisi, Ziraat Odası yöneticisi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcisi ile İş-Kur Salihli Şube Müdürü katıldı.
Toplantı hakkında bilgi veren Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, “İlçemizde denetimli serbestlik kurulu toplantısını benim başkanlığımda ilk kez gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da her ay gerçekleştirmeyi oy birliği ile karar aldık. Burada amacımız suçtan zarar görmüş olan kişileri yeniden topluma kazandırmak için mücadele vereceğiz. Suçtan zarar görmüş mağdurlar veya cezaevinde denetim serbestliğe tabi olarak tahliye olan şahıslar ile ilgili iş bulma çalışmaları yapacağız. İş bulmak isteyenler veya kendi çabaları ile iş bulamayan hükümlüler bize müracaatları sonunda bizler gerek belediyeler, İş-Kur, kamu kurumları ve özel sektörlerde iş bulmaları konusunda görüşmeler yaparak iş bulmalarını sağlayacağız. Bizim denetim serbestlik kapsamında yaptığımız çalışmalar sadece iş bulmaktan ibaret olmayacak. İnsanların cezaevi ve suçluya karşı bakış açısını da değiştirecek. Bu kurul kağıt üzerinde değil Salihli’de aktif halde çalışan bir kurul olacak” dedi.
Kurul ikinci toplantısını 24 Ekim Perşembe günü Salihli Cezaevi’nde yapmayı oy birliği ile kararlaştırdı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.