Samsun'da 'Baldız cinayeti'ne polis memurundan garip savunma

Samsun'da Baldız Cinayeti Davası başladı. Eşiyle barışmak için gittiği evde baldızını 7 kurşunla vurarak öldüren 16 yıllık polis memuru kendini savunurken 'Ayağım kaydı düştüm, silahım iki kez ateş aldı, ama diğer kurşunlar nasıl çıktı hatırlamıyorum' diyerek kendini savundu.

10 Aralık 2015 Perşembe 23:02
Samsun'da 'Baldız cinayeti'ne polis memurundan garip savunma






Samsun'da 'Baldız cinayeti'ne polis memurundan garip savunma

Samsun’da baldızını tabancayla 7 yerinden vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 16 yıllık polis memuru, yargılandığı davanın ilk duruşmasında, "Ayağım takılıp düşünce silahım 2 kez ateş aldı, gerisini hatırlamıyorum" dedi.

EŞİNİ İKNA ETMEK İÇİN EVE GELMİŞ

Eylül 2015 günü akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ikamet eden ve Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 16 yıllık polis Erdoğan K. (42), ailevi sorunlardan dolayı olaydan 3 ay önce kendisinden ayrılan ve boşanma davaları devam eden 2 çocuk annesi eşi Sevilay K.’nin (40) Samsun’un Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi’nde kaldığı kız kardeşinin evine gitti. Eşiyle barışmak ve çocuklarını görmek isteyen Erdoğan K. ile barışmak istemeyen eşi, çocuklarını da göstermek istemedi.

İKİ KURŞUN KAZARA SONRASINI HATIRLAMIYOR

Erdoğan K., çıkan tartışmada 1 çocuk annesi baldızı Hatice Şahin’i (31) tabancayla 7 yerinden vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Erdoğan K., Çorum’da yakalanarak Samsun’a getirildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanmasının ardından Samsun Adliyesi’ne sevk edilen Erdoğan K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

MUTFAĞA GİDİP BIÇAK ALACAĞINI ZANNETTİM!

Erdoğan K. hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında verdiği ifadede kendini savunan polis memuru Erdoğan K., "Eşimle konuşmak ve barışmak için baldızımın evine gittim. Baldızım beni eve koymak istemedi. Mutfağa gidip bıçak alacak zannettim. Bu sırada mutfağın pervazına ayağım takılıp yere düştüm. Tabancam 2 kez ateş aldı. Baldızım balkona kaçtı. İntihar edecek zannettim. Yere düşüp tabanca 2 kez ateş aldıktan sonra gerisini hatırlamıyorum" dedi.
Erdoğan K.’nın eşi Savilay K. ise mahkemede verdiği ifadede, "Ablam iki kez evlenip boşandığı için Erdoğan kendisine kötü gözle bakıyordu. Bende kendisinden ayrılıp ablamın yanında kaldığım için ablama kötü gözle bakıyor ve ayrılmamızdan kendisini sorumlu tutuyordu.

OLAY GÜNÜ EVİN ELEKTRİĞİNİ KİM KESTİ?

Bizim ayrılmamızda ablamın sebep olduğu bir şey yok. Olay akşamı elektrikler kesikti. Eve geldi. Ablam tepki gösterdi. Bu sırada silah çekti. Ben kendisine müdahale ettim. Ben çocukları alıp evden çıktım. Bu sırada silah sesleri duydum" diye konuştu.

TEYZEM BALKONA KAÇTI

Erdoğan T.’nin 10 yaşındaki kızı G.K. de duruşmada ifade verdi. Olay akşamını anlatan G.K., "Teyzem koltukta uzanıp yatıyordu. Elektrikler gitmişti. Kapı çaldı. Babam geldi. Teyzem korktu. Biz hırsız geldi zannettik. Babam ’Hepinizi vururum’ dedi. Babam annem ile barışmaya gelmiş. Teyzem ’Korkuyorum git’ dedi. Annem boynuna sarıldı. Teyzem kaçtı, o da vurdu. Teyzem balkona kaçtı, biz annemle evden çıktık. Silah sesleri duyduk" şeklinde konuştu.

TANIKLARI YALANCILIKLA SUÇLADI

Ölen kadının 12 yaşındaki oğlu T.K. ise, "Elektrikler kesikti. Ben balkondan baktım sadece bizim elektrik yanmıyordu. Başka yerde elektrik vardı. Annem elektrikler kesik olduğu için sigortaya bakmak için dışarı çıktı. Erdoğan enişte annemi itti. Annem de düştü. Ben balkona kaçtım. 5-6 kez silah sesleri duydum. Erdoğan eniştenin daha önce annemle tartışmasını bilmiyorum" dedi.
Erdoğan K. ise tanıkların ifadesini kabul etmediğini söyleyerek, olayın kasıtlı olmadığını iddia etti. Duruşma, sanık avukatlarının yazılı savunma yapmak için süre istemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.



Son Güncelleme: 10.12.2015 23:07
Anahtar Kelimeler:
Samsunda Baldız Cinayeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.