Selimiye Kışlası'nda korkutan yangın

Sabah saatlerinde güne ülke genelinde kesilen elektriklerle uyanan Türkiye, öğle saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde rehine kriziyle sarsıldı. Şimdi de Selimiye Kışlası'nda çıkan yangın geceye damgasını vurdu.

01 Nisan 2015 Çarşamba 02:04
Selimiye Kışlası'nda korkutan yangın






Selimiye Kışlası'nda korkutan yangın 

Türkiye kritik bir günden geçiyor. Sabah saatlerinde güne ülke genelinde kesilen elektriklerle uyanan Türkiye, öğle saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde rehine kriziyle sarsıldı. Şimdi de Selimiye Kışlası'nda çıkan yangın geceye damgasını vurdu.


Selimiye Kışlası'nda korkutan yangın

YOLLARDAN SADECE İTFAİYE ARAÇLARI GEÇİYOR

Türkiye kabus gibi bir gün yaşamaya devam ediyor. Tüm Türkiye'nin karanlığa bürünmesi ve adliyede rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vurularak öldürülmesinin ardından akşam saatlerinde de Üsküdar'da bulunan Selimiye Kışlası yangın çıktığı haberi ortalığı karıştırdı. 1. Ordu' karargahının da bulunduğu Üsküdar’da bulunan tarihi Selimiye Kışlası’nda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye olay yerine sevk edildi.

YANGIN HABERİNİ İBB YALANLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı haberlerini yalanladı. Konu ile ilgili açıklama yapan İBB, "İstanbul Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı yolundaki haberler asılsızdır. Kışla yakınlarında bulunan bir binanın dördüncü katında çıkan küçük çaplı bir yangın İstanbul itfaiyesi tarafından kısa sürede kontrol altına alınmıştır" dendi.

SELİMİYE KIŞLASI HAKKINDA

Selimiye Kışlası İstanbul'un Üsküdar ilçesinde III. Selim tarafından Nizâm-ı Cedîd askerleri için inşa ettirilen kışla

Selimiye Kışlası ilk olarak III. Selim devrinde yeni kurulan Nizâm-ı Cedîd askerleri için kesmetaş bir kaide üzerinde ahşap olarak inşa edildi. Yeniçeriler'in isyanı sonucunda yıkılan bu kışla II. Mahmut devrinde kâgir olarak yeniden inşa edildi. Sultan Abdülmecid devrinde iki defa yenilenen kışlanın dört köşesine yedişer katlı birer kule ilâve edildi.

Selimiye Kışlası Kırım Savaşı sırasında İngiliz askerlerine tahsis edildi. Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale 1854'te kışlaya gelerek yaralı İngiliz askerlerinin tedavisinde görev aldı. Florence Nightingale ve beraberindeki hemşirelerin kaldığı oda günümüzde müzeye dönüştürüldü.

Cumhuriyet döneminde farklı amaçlarla kullanıldı. 1959-63 yılları arasında Selimiye Askerî Ortaokulu adı ile askerî ortaokuldu. Selimiye Kışlası günümüzde I. Ordu Komutanlığı merkez binası olarak kullanılmaktadır.

Kışlanın Güney-Doğu kulesinde Selimiye Askerî Ortaokulu Müzesi, Kuzey-Batı kulesinde ise Florence Nightingale Müzesi yer almaktadır.
Son Güncelleme: 01.04.2015 02:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.