Sınır karakolunda 10 asker sel yüzünden mahsur

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Suriye sınır bölgesinde son 48 saattir etkili olan sağanak yağış askeri bölgede görev yapanları zor durumda bıraktı..

02 Aralık 2018 Pazar 03:38
Sınır karakolunda 10 asker sel yüzünden mahsur






Sınır karakolunda 10 asker sel yüzünden mahsur


Türkiye Suriye sınır kesiminde iki gündür etkili olan sağanak yağmur, askerleri zor durumda bıraktı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye sınırında nöbet tutan 10 asker, sel nedeniyle nöbet kulelerinde mahsur kaldı, askerleri AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı


Ceylanpınar ve Akçakale ilçeleri arasında bulunan 2'nci Hudut Komutanlığı sorumluluk bölgesinde kalan alanda 2 gündür devam eden sağanak nedeniyle sular yükseldi. Sınır hattında nöbet tutan 10 asker nöbet değişimi için gelen Zırhlı Personel Taşıyıcı´nın sular altında kalmasıyla nöbet kulübelerinden inemedi.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 3.5 metreyi bulan su yüksekliği nedeniyle AFAD ve itfaiyeden yardım istendi. Bölgeye ulaşan ekipler yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından askerleri bot ile kurtararak hastaneye götürdü. Askerlerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Ceylanpınar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.