Son Dakika Hava durumu, Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. İstanbul için kar yağışı, pazar günü karla karışık yağmur şeklinde olacak. 

13 Ocak 2018 Cumartesi 21:00
Son Dakika Hava durumu, Meteoroloji'den kritik uyarı geldi







Son Dakika Hava durumu, Meteoroloji'den kritik uyarı geldi


Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. İstanbul için kar yağışı, pazar günü karla karışık yağmur şeklinde olacak. 


Yarın hava nasıl olacak; Meteoroloji tüm Marmara bölgesine kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. İşte il il hava durumu tahminleri.


Son Dakika Hava durumu.. Marmara Bölgesi için yapılan son tahminlere göre Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar: Kuzey-Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa.) olarak esmesi beklenmektedir.


Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) yağmur, Bolu ve Düzce çevrelerinde yoğun kar (20cm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın: Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60km/sa)şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


İstanbul'da kar ne zaman yağacak? sorusu uzmanlardan gelen açıklamalarla cevap buldu. Yarın İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olurken, pazartresi günü hafif kar yağışı olacak. Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul için asıl kar yağışının 20 Ocak'ta geleceğini ve 3-4 gün etkili olacağını belirtti. Meteoroloji'nin günlük hava tahmini raporunda ise Marmara bölgesinde bugün öğleden sonra etkili olan fırtınanın akşam saatlerinde ise kuvvetli fırtınaya dönüşeceği uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN HAVA DURUMU UYARILARI

Muğla çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Akşam saatlerine kadar Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki ilçelerinde aralıklarla kuvvetli olması ve toplamda metrekareye 80-120 kg yağış bırakması beklenen yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara'da öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde, aynı gün akşam saatlerinde etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Pazar (14.01.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kuzey Ege'de öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Pazar (14.01.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.