Tatilcilerle vatandaşları jandarma havaya ateş açarak ayırdı

Önce hasırlı kabinler getirerek vatandaşın girdiği plajlarda denize girmeyi adeta imkansız hale getiren uyanık işletmeciler bu kez inşaat şantiyelerinde kullanılan konteynarları kumsala kurmak istedi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 02:00
Tatilcilerle vatandaşları jandarma havaya ateş açarak ayırdı






Tatilcilerle vatandaşları jandarma havaya ateş açarak ayırdı


Çeşme'nin ünlü koylarından Gücücek'te paragöz işletmecilerin sahili işgal girişimine vatandaşların tepkisi sert oldu. Daha önce hasırlı localarla vatandaşın girdiği sahilin büyük bölümünü adeta işgal eden plaj işletmecileri, kanunları zorlayan, hukuk kurallarını tanımayan şirket yöneticilerine sert tepki gösterdi.

Vatandaşın haklı tepkisi karşısında hasır paravanları kaldıran uyanık işletmeciler bu kez sahile gecekondu benzeri kontepynerlar koymaya kalktı. Durumu haber alan vatandaşlar sahile akın edince araya jandarma girdi.


İzmir Çeşme'de tatil merkezine konulmak istenen konteynerlar nedeniyle tatilciler ile çevre sakinleri arasında kargaşa çıktı. Olay yerine gelen jandarma tarafları sakinleştirmek için havaya ateş açtı. İzmir Çeşme'de Gücücek Koyu'ndaki tatil merkezine konteyner konulmak istenmesi kargaşaya yol açınca, jandarma ekipleri havaya ateş açarak müdahale etti.


İzmir Çeşme ilçesinde, çevresinde 8 site bulunan Gücücek Koyu'nda bin 975 metrelik alanı kiralayan şirketin, sahil kıyısını ördüğü taş duvarlar ve duvarların üzerine yaptığı hasır paravanlarla kapatması, sezon başından bu yana çevre sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 8 sitede bulunan 416 konut sahibi, yaz aylarında kullandığı sahilin Beach Club olarak kiraya verilmesi ve sahil kesiminde denize girebilecekleri çok az miktarda bir alanın kalması üzerine çeşitli makamlara çok sayıda dilekçelerle itirazlarını iletti. İddialara göre, Çeşme Belediyesinin de sezon başında iki kez mühürlediği ve yıkım kararı verdiği Beach Club'ta mühürde sökülünce bu durum sakinlerin tepkisine yol açtı. Son olarak plaja konteyner konulmak istenmesi, çevre sakinlerinin isyan ettirdi.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI

Öte yandan, Gücücek Koyu'na getirilen konteynerlerin sahile indirilmesi sırasında toplanan çevre sakinleri Beach Club'ın önünde toplanarak durumu protesto etti. Çevre sakinleri ile işletmeciler arasındaki sert tartışma bir süre sonra itişip kakışmaya dönüşünce ortamda gerildi. Durumu kontrol etmeye çalışan jandarma, havaya ateş açarak müdahale etti. Tepkiler üzerine, plaja indirilen konteyner, geri alınarak yol kıyısına konuldu.

KAYMAKAM'A ÇIKTILAR

Site sakinleri, olayların ardından da Çeşme Kaymakamlığına giderek Kaymakam Hacı Mehmet Kara ile hükümet binasındaki konferans salonunda bir araya geldi. 8 siteden gelen temsilciler, Kaymakam Kara'ya Gücücek Koyunda yaşananları aktardı. Kaymakam Kara da, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, sürecin sonuçlanması durumunda gecikmeksizin alınan kararın uygulanacağını ifade etti.


 
Anahtar Kelimeler:
ÇeşmeGücücek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.